(c) Bilde: RB Leipzig: Dayot Upamecano

Det er mange som følger med på RB leipzig forsvarer Dayot Upamecano, spesielt Arsenal, på fredag er det et år igjen av franskmannens avtale og samtidig går en utkjøpsavtale som har vært til hinder for overganger ut på dato.

60 millioner euro er for mye for de fleste, ihvertfall nå, det til tross for at 21 åringen regnes som en av de mest spennende midtbacker i Europa. – Arsenal har beholdt sitt fokus på franske spillere lenge etter Arsene Wenger sluttet etter sitt nesten 22 år lange regjeringstid i klubben.

Les: Denne Instagram kontoen samler på stygg design

Arsenal følger med på klokka og håper at det ikke skrives en forlengelse innen fredag og hvis de gjør det, at avtalen kommer med en lavere klausul. – Arsenal og andre beilere har et annet valg også, de kan uten Leipzig sportssjef Markus Krösche samtykke hente Dayot Upamecano. – De trenger da bare å bla opp 60 millioner euro og overbevist spilleren.

Les: «Hele verden» er ute etter Dayot Upamecano

Det blir spennende å se hvem som velger hvilken strategi. Benytte utkjøpsklausulen, vente til neste år og hope på gratis overgang, eller tro at en av de rikeste klubbene i verden vil trenge penger og gå for en billig avtale neste uke.

Ifølge Sportbuzzer er Upamecano faktisk i nærheten av å signere en kontraktsfornyelse med «Die Roten Bullen».

Hans nåværende avtale går ut i 2021 og Leipzig har snakket om å selge ham hvis han ikke signerer nye vilkår. – Men på lik linje med Timo Werner i fjor, kan Upamecano nå peke på en ny avtale med en rimelig løslatelsesklausul for neste år.

Les: Har brukt en milliard på flopper

I tillegg til Arsenal har Barcelona og Bayern München har allerede meldt sin interesse, Real Madrid har også kastet seg inn i kampen for å få 21-åringens signatur.