David de Gea(c) Bilde: Manchester United

Når et lag gjør det dårlig, er det to ting som kan skje, rottene (les stjernene) forlater skipet eller de biter tenna sammen og drar klubben opp igjen. Manchester United trenger virkelig en seier mot Everton i morgen, ellers er jeg stygt redd de havner på nederste halvdel av tabellen.

Stjernekeeper David de Gea har vært et slags speilbilde på Manchester United sin dårlige form. VM var et slags negativt vendepunkt for han som inntil da som regel ble sett på som en av verdens to/tre beste keepere. – Spania fikk et kort opphold i Russlands VM og de Gea fikk sin del av skylden.

Les: El Clásico vises ikke på norske TV-kanaler, se alle La Liga kampene gratis

Manchester United manager José Mourinho mener intenst klubben trenger den spanske keeperen, men han er langt fra   «trygg» på  David de Gea vil forlenge sin avtale med klubben.

Neste sommer går kontrakten ut, med mulighet for forlengelse i et år til, allerede for to år siden mente de Gea at fem år kunne være nok og var nær en overgang tilbake til spansk fotball, men valgte da å bli værende, mye på grunn av Manchester United sin dengang nye manager Jose Mourinho.

«Jeg er ikke trygg» sier Mourinho til Sky Sports i forkant av søndagens hjemmekamp mot Everton i Premier League.

«Jeg er ikke bekymret heller. Og jeg er ikke mer enn bekymret. Jeg kan ikke finne riktig ord på engelsk»

Les på F7: Mumford & Sons spiller “The Cave” utenfor en pizzeria før de ble berømte

«Alle vet hvor god han er, alle vet hvor viktig han er for Manchester United. Og om Manchester United ønsker å bli bedre enn nå, og ikke verre enn nå, er det åpenbart veldig viktig å beholde David».

Nå er det den italienske storklubben Juventus som står og banker på døren og skaper usikkerhet med David de Gea sin fremtid på Old Trafford. – Stjernekeeperen gjør selv ingen forsøk på å dempe ryktene. På spørsmål fra Sky Sports svarer han:  «Vi har en viktig kamp mot Everton (søndag kl. 17.00). Det er det som gjelder»

Les: Tidligere Rosenborg spiss fikk sparken, trolig ferdig som fotballspiller