David de Gea bør skaffe seg briller!

Stemmer sjelden når det kommer til pasninger. (foto: de gea, twitter)

Det er mye fokus på redninger når keepere skal analyseres. Men i moderne fotball spiller keeperen også en ekstremt viktig rolle når det skal igangsettes angrep. Manchester United-keeperen har en lang vei å gå i forhold til rivalene.

Keepere kan ikke lengre være fornøyd med å være dyktig på redninger. Dette kan vi lese ut av Premier League-tabellen. Manchester City, Chelsea og Liverpool troner på topp. Deretter følger Arsenal og Tottenham. Ifølge tallene, kan keeperne ha en stor påvirkning på dette.

City har flest pasninger (5728), Chelsea på andre (5639) og Liverpool på tredje (4772). Å ha kontroll på ballen i løpet av kampen er helt fundamentalt for trenere som Guardiola, Sarri og Klopp.

For disse klubbene blir derfor keepernes presisjon en viktig del av spillet.

Les: Tottenham skal på handletur på Old Trafford i januar

Det er derfor ingen tilfeldighet at disse tre klubbene også har de mest treffsikre keeperne: Ederson – 85 % av pasningene treffer medspiller, Kepa – 81 % og Alisson – 80 %.

Gir City mye å jobbe med. (foto: city)

Hva så med Manchester United?

Vel, United vet vi ligger på en forsmedelig 8. plass på Premier League-tabellen, mens keeper David de Gea ifølge Goal treffer medspillerne med 55 % av pasningene. Aner vi en sammenheng?

Trenger du briller, David? (foto: de gea, twitter)

92 ganger har de Geas manglende treffsikkerhet fått United til å miste ballbesittelsen. Spørsmålet er om det er keeper, eller medspillerne som blingser.

(illustrasjon: goal)

Uansett om de Gea trenger briller, eller ikke; løser Mourinho dette, overlates litt mindre til tilfeldighetene. Dette trenger United sårt.

Les: Barclona mister toppscorer på utlån