Christopher McVey

Den 24 år gamle høyrebacken Christopher McVey forlater klubben han kom til som 12 åring for å bli en del av David Beckham sitt til nå mislykkede fotballeventyr i MLS.

Spesielt forsvarsspillet til Inter Miami har mye å gå på. Sportsdirektør Chris Henderson er svært glad de har fått en erfaren svenske inn i laget: «Christopher er en lovende tilvekst i en posisjon som trenger oss, og vi er glade for å ha ham til Inter Miami. Han er en allsidig forsvarer med god størrelse som kan fylle ut på en rekke posisjoner effektivt. Han har også et amerikansk pass, så han vil ikke okkupere en internasjonal vaktliste, noe som vil tillate oss å ha fleksibilitet når vi fortsetter å bygge en konkurransedyktig vaktliste for 2022 MLS-sesongen»

Les: Tanguy Ndombele trener alene etter «gå sakte av banen» aksjon


«Dette føles som et spennende eventyr og et utfordrende steg å ta i karrieren», sier han på Elfsborgs nettsider

Christopher McVey kom til IF Elfsborg som 12-åring og begynte i 2018 å spille med A-laget. I løpet av den siste sesongen, der Borås-laget ble nummer fire, spilte McVey 23 Allsvenskan-kamper.

«Det er følelsesladet å forlate Elfsborg på mange måter. Jeg har vært i foreningen det meste av livet. Det var her jeg lærte å spille fotball og utviklet meg både som fotballspiller og som person. Samtidig føles dette som et spennende eventyr og et utfordrende steg å ta i karrieren»

Les: Den levende legenden Nani er tilbake i Europa. -Blir lagkamerat med Dennis Johnsen

Hans nye kontrakt i MLS strekker seg over sesongen 2024. McVey har både svensk og amerikansk statsborgerskap, noe som sees på som en fordel for MLS-klubben. Svensken vil dermed ikke bekle en av plassene for utenlandske spillere.