Barcelona president Joan Laporta

Joan Laporta snakket som seg hør og bør på Barcelonas presentasjon av Emerson, og da han ble spurt om Lionel Messi sin kontraktssituasjon, ba presidenten La Liga om å være mer fleksibel med sine økonomiske kontrollgrenser.

Den brasilianske høyrebacken var hovedtema, som du kan se under, men selvsagt ble stilt spørsmål om hvorfor Lionel Messi ikke har signert enda og hva som egentlig er problemet.

Les: Danny Ings blir symbolet på et sykt system

Barcelonas hovedproblem når det gjelder signering av ny avtale med Messi er La Liga sin grense for hvor mye penger hver klubb kan bruke på laget hver sesong. Lønna til argentineren vil kan ta Blaugrana over det nivået selv om han, i følge Marca godtar å gå ned til halve lønna.

«Spillerne vi signerer innenfor parametrene for økonomisk fair play kan alle registreres,» sa Laporta, da han ble spurt om Messi og om statusen til signeringene som allerede er gjort i sommer, nemlig Emerson, Sergio Aguero, Eric Garcia og Memphis Depay.

«Da vil vi ha mer fleksibilitet fra La Liga hvis mulig, slik andre ligaer over hele kontinentet har gjort for lag».

«Da kan vi signere noen flere spillere».

«Når det gjelder Messi, går det bra. Vi prøver å løse problemene som må løses. De er viktige, men vi fortsetter med dette.»

«Vi vil alle at Messi skal være i La Liga fordi han er en global superstjerne og tiltrekker seg fans og hans tilstedeværelse hjelper La Liga også».

«Jeg deler ordene fra Getafe -presidenten [som sa at La Liga burde være mer fleksibel].»

På spørsmål om Messi kunne være til stede på Joan Gamper Trophy -kampen søndag, sa Laporta ganske enkelt at Barcelona jobber med situasjonen.

«Vi jobber med det, men noen problemer er ikke løst,»

«Ting utvikler seg godt. Vi sa at vi ville gjøre alt mulig innenfor Barcelonas muligheter for Messi å fortsette i Barcelona, ​​og vi er i den prosessen.

  • Jeg ser fortsatt store sjanser for at det skjer.

«Han vil bli i Barcelona. Vi ønsker å få det til.

«Hans prioritet er å bli i Barcelona. Vi er takknemlige for det.

«[Drømmer jeg om ham om natten?] Jeg har søte drømmer når jeg drømmer om Messi.»

Les: Barcelona-presidenten bør ikke føle seg helt trygg – Messi har vært på svømmeturer med Luis Suarez