(foto: Manchester United)

Med de nye reglene til UEFA om utregning som avgjør hvilke ligaer som får en ekstra Champions League-billett, har det blitt som når Norge ligger bakpå i kvalifiseringer til EM -og VM-sluttspill og må begynne å regne på hvis, dersom at…. DA kvalifiserer vi oss. For Erik ten Hag og Manchester United er hvis, dersom, at av stor betydning. Nå heller det dessverre mot at de røde djevlene kommer dårlig ut av UEFAs utregning.

Denne sesongen er det innført en helt ny regel som gir de to beste nasjonene, sett samtlige UEFA-turneringer under ett, en ekstra plass i Champions League. Det så lenge ut som England og Premier League skulle nappe til seg en ekstra billett, men etter ukens kamper heller det mot at balløya ikke får en av de to ettertraktede billettene.

LES: 8 spillere som kan erstatte Casemiro

Italia ligger foran med 18.428 koeffisientpoeng, mens Tyskland følger på andre med 16.785 poeng, med England på 16.750. Roma på 5. i Serie A lukter dermed en Champions League-billett, Borussia Dortmund det samme fra sin 5. plass i Bundesliga.

For Manchester United på 6. plass, 11 poeng opp til 5. plassen med kamp færre spilt, ser det dårlige ut for.

Men som når Norge skal kvalifisere seg, det kan fortsatt komme endringer i løpet av de siste kampene, vi håper helt inn til det ikke lenger er teoretisk mulig.

Alt du trenger å vite: Bournemouth – Manchester United

ENGELSKE KLUBBER: Døra åpen for United-signeringen det aldri ble noe av forrige sommer