Bilde: FC Augsburg

Etter Ståle Solbakken forlot FC København for å løfte Norge til suksess på den internasjonale arenaen overtok Jess Thorup den danske hovedstadsklubben. – Det føltes trolig godt for han å overta etter en norsk trener etter han i sinne forlot jobben som trener for det U21 landslaget til Danmark og tapte jobben som landslagssjef til Åge Hareide.

Jess Thorup sluttet i FC København for litt over et år siden, og siden det har han ikke hatt en trenerjobb før i dag.

Les: Manchester United har kommet til fornuft

Enrico Massen sparken som hovedtrener for Augsburg for noen dager siden. I dag annonserte klubben at de har signert en avtale med 53 år gamle Thorup frem til sommeeren 2025.

Augsburg sin sportslige leder, Marinko Jurendic er fornøyd noe han forteller til klubbens nettsider: «Vi er glade for at vi med Jess har klart å tiltrekke oss en fotballekspert og en person som har vært hovedtrener på høyeste nivå i mange år og har lang erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå. Jess har bevist i sine tidligere stillinger at han både kan utvikle spillere og lede lag til suksess.

LES: Premier League-stjerne har skreddersydd utkjøpsklausul for Barcelona

Jess Thorup har vunnet 3F Superligaen to ganger som trener, da han har ledet både FCM og FCK til suksess. I tillegg står han også notert for en cuptittel med Esbjerg.