(c) Bilde: Arendal Fotball: Tobias Arndal

Driver du og roter nede i Post-Nord ligaen er det viktig med ambisjoner og fans som er villige til å ta i et tak. Arendal Fotball har begge deler, men må kneppe opp et hatt for å klare opprykk til høsten. – med 20 poeng på fjerdeplass og 6 poeng opp til serieleder Fredrikstad må poengfangsten «speedes» opp til høsten. 

En som kan hjelpe er den danske unggutten Tobias Arndal (21) som kommer fra Superliga-klubben Horsens og har foreløpig bundet seg til Arendal ut 2020-sesongen.

Les: Leo Borg ute av kvalifisering til junior turneringen i Wimbledon

Tobias Arndal har nærmere 30 kamper for AC Horsens, men behovet for mer spilletid gjorde at han og klubben ble enige om å terminere kontrakten nå i sommer. Dermed kommer han gratis til Arendal Fotball og Steinar Pedersen mener det er en spiller med stort potensial som nå har signert for klubben.

«Vi får en meget talentfull offensiv spiller som jeg håper vil fortsette sin utvikling i Arendal de kommende sesongene», sier trener Steinar Pedersen. – Etter at Rasmus Lynge Christensen ble langtidsskadet, har vi sett etter en erstatter og vi har forventninger om at Tobias vil vise oss mange av de samme kvalitetene som Rasmus har, sier Steinar Pedersen.

Les på Popidol: Tett mellom nyheter på Netflix og HBO i juli

Godt inntrykk
Den nye Arendal-spilleren er også optimistisk, og han bekrefter at han har fått et godt inntrykk av klubben og byen etter å ha vært på prøvespill tidligere i sommer.

– Fasilitetene er fine og det er en flott by. Samtidig er jeg også positivt overrasket over det høye nivået i spillergruppen, sier nysigneringen som naturligvis også ser det morsomme i at han har et etternavn som er nesten identisk med klubbnavnet.

– Det er mange som har kommentert det allerede, og det er litt morsomt. Men jeg har mest fokus på fotballen og legger ikke så mye i den tilfeldigheten, sier 21-åringen som er født i Odense. For to år siden skrev han kontrakt med toppklubben AC Horsens der han har fortsatt sin fine utvikling, selv om det altså har blitt mindre spilletid i det siste enn det han selv føler han trenger for å ta neste steg i karrieren.

Høyest mulig nivå
– Jeg har fått blod på tann og ønsker å spille fotball på høyest mulig nivå. Da denne muligheten i Arendal Fotball kom, så passet det fint for meg. Jeg tror jeg kan fortsette min utvikling her og bli en stadig bedre spiller. Derfor har jeg også signert for klubben, sier Arndal som kan glede seg over å komme til en klubb som historisk sett har vist seg å passe bra for dansker. I dagens tropp finnes en rekkke danske profiler som Mads Nørby Madsen, Sune Kiilerich, Andreas Bruhn Christensen, Jakob Rasmussen og Rasmus Lynge Christensen.

– Selv om Norge og Danmark er nokså like, så er det fint å komme til en klubb der det er mange danske stemmer i garderoben. Det gjør nok overgangen til et nytt land enklere, tror Tobias Arndal.

Han er en offensiv spiller som kan spille både kant, spiss og offensiv midtbane. – Nå skal jeg finne min plass i troppen og utvikle relasjoner til de andre spillerne. Så er jeg helt sikker på at vi etterhvert finner hvilken posisjon som er den beste for meg i dette laget, sier nysigneringen som vil være spilleklar når høstsesongen starter 11. august.