Dansk toppmøte i Italia har konkludert motsatt av hva vi har gjort her i Norge

Man skjønner det er fetere å være toppleder i dansk fotball enn manage andre steder når de velger å legge møtene sine til Italia og Udine, smart hvis du vil ha møtene unnagjort at det man er i flotte omgivelser med god mat og drikke frister mer enn slitne møtelokaler. 

Søndagens styremøte i DBU blir det siste før vedtak om VAR innføres i Super League. I Norge har vi besluttet å vente en stund til.

Les: Eliteserien + VAR er ikke lik sant

VAR vil ikke være den eneste endringen i Super League. Kampprogrammet er også endret.

DBUs styre møtes om morgenen på Hotel Continentale i hjertet av byen for å gå gjennom en agenda der introduksjonen av VAR-systemet til Super League er inkludert.

Divisjonsforeningen, i samarbeid med DBU, lanserte en pressemelding for ti dager siden, hvor ambisjonen om å introdusere «det revolusjonerende videosystemet» ble formulert.

Imidlertid manglet avtalen fortsatt det grønt lys fra DBUs styre. Det kommer i dag.

Det var to ting som be diskutert i sammenheng, økonomi og dommeropplæring, temaer vi også diskuterte her i Norge. Ekstrabladet skriver om det lukkede møtet at det er DBU som er ansvarlig for dommernes utdanning i Danmark. Derfor må det settes av betydelige beløp i finansieringen av dommeropplæringen for at systemet skal utnyttes optimalt.

Samtidig risikerer DBU at de internasjonale dommerne går glipp av store internasjonale oppgaver dersom de ikke har erfaring med VAR. Det tar tid dommere å jobbe optimalt med systemet.

Les på Popidol: Da Maurizio Sarri kom til Italia så han ut som en GTA karakter

Det er planlagt å implementere VAR i landets beste fotballserie fra 2020/2021 sesongen. Den kommende sesongen vil bli brukt til å utdanne dommerne i det nye systemet.

Opplæringen av de nye dommerne vil blant annet finne sted for kamper i Reserve League i kommende sesong.

Kan tenkes de dro helt til Italia for å slippe protester

Det forventes også at landslagssjef jobben vil diskuteres, DBU har en lang historikk med å havne i konflikter og i Åge Hareide har de sparken den «beste» landslagssjefen de har hatt.

Les: Ingen har gjort en bedre jobb for Danmark enn Åge Hareide