Grytebust, man of the match i cupen. (foto: velje, twitter)

Sten Grytebust har vært hos FCK siden sommeren 2019, men står så langt notert med bare 24 kamper for den danske hovedstadsklubben. Denne sesongen har 32-åringen vært på utleie til bunnlaget Velje, med 13 kamper mellom stengene. Her har Grytebust gjort sakene godt, med det han beskriver som en av sine beste kamper i karrieren.

Det var i begynnelsen av desember den norske keeperen tok på seg supermannkappen og sto en brandkamp (som danskene så vakkert sier det) mot Kolding IF i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, en kamp Velje vant med 5-1.

Les: Rafael Benitez vil gjenforenes med storebror Longstaff

-Det var gode redninger og noen som finner plass i boka over mine beste. Det var vel ingen jeg skulle redde, men det gjorde jeg… I målsjanser (til motstanderen) var dette ikke en 5-1 kamp, men vi viste en effektivitet som jeg håper vi tar med videre, sier Grytebust til klubbens hjemmeside.

Les på Engelske klubber: Utrolig!, men sant Jack Wilshere tror han får ny klubb uten å være på TikTok

Kontrakten med FC København går ut helt på tampen av 2022, ifølge danske B.T er sannsynligheten liten for at det blir forlengelse. Det betyr ikke at 32-åringen kommer til å gå klubbløs. Den danske avisen hevder FC Nordsjælland jakter en sikker sisteskanse, og har blinket ut Grytebust som kandidat.

Etter at keeper Peter Vindahl forlot klubben i sommer har verken Emmanuel Ogura eller Dudu lykkes med å erstatte den tidligere førstekeeperen. Grytebust skal ha potensialet til å gjøre dette, men ifølge B.T sliter Nordsjælland med å matche månedslønna til Grytebust hos FCK på rundt 400 000 danske kroner.

Les: Sportssjef Jesper Jansson: Med Sebastian på laget ​​har vi nå to av landets mest lovende unge keepere

Da får vi se om partene blir enige. En ting er sikkert: Sten Grytebust er en rå keeper!