Alves. (foto: barcelona, twitter)

Ronald Koeman hadde fått sin sjanse til å lede Barcelona på rett kurs, men viste seg å være sjanseløs til å møte forventningene (utgiftsbudsjettet hadde satt) til sportslige prestasjoner. Som Setién før ham, og Valverde før det. Da Xavi tok over styringen i november 2021, tok det ikke mange månedene før han hentet inn en kompis som skulle spre Barca-filosofien ute på banen, spesielt til de unge talentene. Dani Alves ble hentet inn til Camp Nou, en spiller som representerer en ekstremt suksessrik periode hos Barcelona.

Xavi hadde misset sin andre kompis, Lionel Messi, med noen måneder etter at Barcelona ikke lenger kunne forsvare lønnsutgiften til kanskje verdenshistoriens beste angrepsspiller. Med 38-åringen Alves tilbake i Barca-troppen, ga dette en signaleffekt til Barcelona-supporterne om at de kunne ta det med ro, Barcelona med Xavi skulle hente frem noe av magien fra tiden da Barca var på topp.

Les: Dagen der Paul Scholes serverte United-supporterne karrierens råeste scoring

Det skulle igjen bli gøy å se på Barcas angrepsfotball.

Vi har ikke helt gitt opp håpet om at Messi også returnerer en eller annen dag, i mellomtiden mimrer vi litt om den telepatiske kommunikasjonen mellom Alves og Messi sammen med Iniesta, Xavi eller Pedro.

Dette var da den nitide oppbygningen av angrepene fremsto som en velkoreografert dans med ball. I et intervju med Sky Sports fra 2018 forteller Dani Alves om forholdet til Messi.

-Det var veldig rart, for fra første stund etter at jeg ankom Barcelona hadde vi en veldig, veldig, veldig rar kobling… Jeg husker den første kampen vi spilte sammen som den var i dag. Vi spilte sammen i veggspill hele tiden, vi forstod hverandre uten å løfte blikket. Vi visste eksakt hvor den andre befant seg (på banen), begynner Alves.

Som kom fra en helt annen verden hos Sevilla.

-Det var overraskende for meg, fordi jeg kom fra Sevilla, fra en total anderledes fotballstil enn hos Barcelona. Med denne koblingen til Leo, det var som å tenne på et fyrverkeri. Jeg sa til meg selv: «Wow, jeg skal spille for en klubb som definerer hva fotball egentlig betyr, sa Alves.

Resten er del av Barcas klubbhistorie.

Det er utallige kamper der duoen Alves-Messi tråklet seg frem til scoring, men kanskje det beste eksemplet ser man i kampen mot Real Sociedad på Camp Nou i 2010, med et Barcelona på topp under ledelse av Pep Guardiola.

Nedre del av twitter-delingen finner du opptaket av scoringen som illustrerer duoen Alves/Messi sine magiske evner. Følg med fra Dani Alves får ballen ute på høyresiden, og tell gjerne trekkene der de to med den største selvfølgelighet tråkler seg gjennom forsvaret til motstanderen.

Ren og skjær fotballmagi som vi tåler å se igjen, igjen og igjen.

Les flere Legende+ her