Fra tiden da ting var på stell i klubben. (foto: barcelona, twitter)

Neste uke tropper en helt spesiell spiller opp på treningsfeltet til Barcelona. 38-åringen forlot Camp Nou med en følelse av at noe var grunnleggende galt i klubben han elsket, nå kjenner Dani Alves igjen sitt Barca.

Da brasilianeren med 391 kamper i Barca-drakt skilte lag med Sao Paulo i september etter intern krangling, inviterte han Barcelona til å ringe.

Les: Di Maria med perle av en scoring

Først starter han med å forklare hvorfor han måtte forlate Barcelona i 2016.

-Jeg har alltid sagt at jeg byttet fordi jeg så at tingene ikke var som de skulle være. Du har ikke lyst til å se alt som har har skjedd i klubben siden jeg forlot den, begynte Alves ifølge Sport.

-Når du har en så lang historie med klubben og respekterer den så mye som jeg gjør og har gitt livet ditt til den, så vil du ikke se at folk ødelegger klubben. Du vil ikke være medvirkende til det. Jeg dro bort, men advarte mot hvordan det sto til (med klubben).

Så kom kjærlighetserklæringen til Barcelona.

-Og jeg sa at når Barca har bruk for meg og ønsker meg, så vil jeg være til rådighet, uansett hvor jeg er. Beundringen, kjærligheten og respekten jeg har for klubben er stor, fortalte Alves for noen måneder siden.

Les på Engelske klubber: Liverpool må forsterke i januar

Alves fikk rett i at det bar til fotballhelvete for Barcelona. Nå er opprydningsaksjonen godt i gang, og på fredag kom bekreftelsen på at Barca trenger forsvarsspilleren med den kompromissløse holdningen til alt han foretar seg på på jobb.

Alves deltar på Barcalona-treningene fra neste uke, blir registrert for kamper fra januar, og skal i første omgang være med ut sesongen.

Vi kan ikke si noe annet enn at vi er entusiastiske. De yngre Barca-spillerne skal få erfare når de møter Dani Alves på treningsfeltet at det skal gjøre vondt å bli best.

Les: Før blekket på Dani Alves avtalen har tørket går Xavi etter enda en tidligere lagkamerat