The One, the Only.. (foto: barcelona, twitter)

Et sjakktrekk som i ettertid har blitt hyllet av fotballpressen var da Xavi i vinter hentet sin gamle lagkamerat Dani Alves tilbake til Camp Nou. Den 39 år gamle høyrebacken som de siste to sesongene har spilt for São Paulo leverte så det holdt og var en del av Barcelona sin svært nødvendige snuoperasjon.

I kjærlighet til klubben tok Dani Alves imot en lønning som var langt under det Barcelona tilbød. – På sine 17 kamper i andre halvdel av sesongen leverte han en god del store øyeblikk og satte til og med inn et mål og sørget for fire assist.

Det sier noe om alvorlighetsgraden av økonomien i klubben da Barcelona måtte droppe fornyelse av kontrakten til tross for at Xavi og Dani ønsket en forlengelse. – Nå har han imidlertid et tilbud fra den meksikanske klubben Pumas, som skal være svært godt mottatt av Alves. Men det er før ballen har startet å rulle, de som har fulgt med denne våren vet han fortsatt har krutt i beina.

Les: Pepe Reina, keeperen med 394 kamper for Liverpool, signerer med klubben som ga Klopp et skikkelig støkk

Pumas har tilbudt Alves en avtale frem til sommeren 2023, og det vil bety at han spiller til han er 40 år, minst!

Alves ønsker å spille på et høyt nivå slik at han kan bevise at han er klar til å være en del av Brasils VM-lag som reiser til Qatar i år i det som absolutt vil være hans siste sjanse til å vinne fotballens største premie.

Høyrebacken vurderer også andre tilbud han har, og kan ta sin avgjørelse allerede søndag, slik at han kan forberede seg til den nye sesongen deretter.

Skulle Alves velge å flytte til Pumas, kan han være tilbake i Barcelona nesten umiddelbart, da de møter Blaugrana i Catalonia i Joan Gamper Trophy – klubbens pre-season-konkurranse – 7. august.

Brasilianeren kjempet inn 23 titler over et åtte år langt opphold på Camp Nou 🇧🇷🤩

Men før han bestemmer seg skal fem års bryllupsdag feires.

LES: The Athletic: Arsenal har bestemt seg – henter inn pensjonerte Jack Wilshere

Det var Sevilla som hentet Dani Alves til Europa i 2002, seks år senere gikk han videre til Barcelona. I 2016 ble det en sesong for Juventus før han tok to kjappe i sesonger i Paris Saint-Germain. Så dro han til São Paulo for å avslutte karrieren (trodde alle) – Det siste halve året var han tilbake i Barcelona hvor han er en sann klubblendende.