David de Gea. i United-drakt. (foto: united, twitter)

Han forlot Premier League kåret som ligaens beste keeper. Et utmerket utgangspunkt for å seile inn i ny jobb hos en av de andre gigantene. Utfordringen til David de Gea er lønnsforventningene og fødselsattesten som viser at spanjolen er godt inne i tredveårene. Alderen er det egentlig ingenting å si på som keeper, men i kombinasjon med forventningen om å opprettholde ukelønna han hadde hos Manchester United på i underkant av 5 millioner kroner, har satt karrieren på hold. Nå går spanjolen mot den siste døra.

Hadde David de Gea drømt om å flytte til Saudi-Arabia og toppe United-lønna, hadde han gjort det i fjor høst. Keeperen med 545 kamper i United-drakta og klubbrekorden 190 clean sheets har ventet på de store tilbudene fra gigantklubbene rundt i Europa, men ingen jobber De Gea kan motivere seg for har dukket opp.

LES: Manchester United-stjerne var på rangel to kvelder på rad før sykemelding

Ifølge Daily Mail er 33-åringen nå i samtaler med saudiarabisk klubb om overgang. Ronaldos klubb var på De Gea i november, men da var tydeligvis troen stor på at noe i Europa ville dukke opp. Denne gangen er det klubben med tidligere Atletico Madrid-spiller Yannick Carrasco som eneste europeiske navn i troppen, som er i samtaler med De Gea.

Den saudiarabisk klubben har tydeligvis bestemt seg for å følge sporet med å hente inn prestisjesignering fra Europa. Ivan Rakitic er på vei, det snakkes også om Newcastles Miguel Almiron.

LES OGSÅ: Donny van de Beeks låneopphold hos Eintracht Frankfurt tar en ydmykende vri