Claude Puel

Da Claude Puel manager i Leicester feiret nyttår så ting ganske bra ut og deres første kamp inn i det nye året, mot Everton med kronet med seier. Siden da har det blitt bare tap foruten en uavgjort med Liverpool. 

Leicester raser nedover tabellen og ingen vet hvor det stanser, etter gårsdagens forsmedelige hjemmetap mot Crystal Palace fikk klubben nok og skilte lag med manager Claude Puel.

Les: Vi tror ikke lenger Maurizio Sarri er den neste som får sparken

Formsvikten har sendt Leicester ned på feil side av tabellen. Den sensasjonelle Premier League-mesteren fra 2016 ligger på 12.-plass med 32 poeng, og det skal ikke så mange svake resultater til før klubben er påmeldt i nedrykksstriden.

Det er i øyeblikket åtte poeng ned til Southampton under streken, men Leicester har én kamp mer spilt.

Heller ikke i FA-cupen fikk Puel drahjelp. Allerede i første hinder snublet Leicester og røk 1-2 borte mot Newport fra nivå fire i engelsk fotball.

Les: Utrolige Lionel Messi med hat trick nummer 50

Claude Puel var defensiv midtbanespiller for Monaco i hele karriere som aktiv spiller med 488 kamper for klubben over nesten 20 år. -Fyrsteklubben var også der han startet sin trenerkarrière, men det varte bare to sesonger. Etter det ble det flere franske klubber på løpende bånd først Lille, så Lyon og Nice før det ble Premier League klubben Southampton.

Les på F7: NASA jubler over de første “nærbildene” av snømannen Ultima Thule

Varierer kraftig
Puel ble Leicester-manager høsten 2017. Han løftet klubben til 9.-plass, men varierende resultatet har hele veien vært en utfordring for 57-åringen. Klubben har ofte klart seg svært godt mot sterk motstand, men sviktet i kamper der Leicester var utpekt som favoritt.

Det ble tydelig i juleperioden. Da vant Leicester borte mot Chelsea og slo Manchester City hjemme, men imellom de to skalpene tapte «revene» for bunnlaget Cardiff. Det har vært kjenningsmelodien under Puel.

Leicester opplyser at også assistentmanager Jacky Bonnevay har forlatt klubben.

Førstelagstrenerne Mike Stowell og Adam Sadler leder A-laget inntil videre.

Situasjonen i hans gamle klubb Monaco er ikke noe å skryte av, Leonardo Jardim som for to år siden ledet Monaco til sin første Ligue 1 seier på 17 år fikk i oktober i fjor sparken på grunn av dårlige resultater Thierry Henry ble hentet inn, men klarte ikke å bedre situasjonen. -Arsenal legenden fikk sparken for ganske nøyaktig en måned siden og Leonardo Jardim ble hentet inn igjen.

Da fans og media skjønte Henry ville få sparken var det flere som foreslo at Monaco legende Claude Puel skulle få en ny sjanse til å lede laget.