Da er det bare å kaste hatten i støvet for Sportsdirektør John Arne Riise

Ikke spesielt gode ski forhold på Malta dessverre.
Top Article ad

Det er ikke overraskende for noen av John Arne Riise annonserer sin nye jobb på Twitter. – Det er der der skjer.. Det som overrasker er at han bare for noen dager siden fortalte kulørt presse han skulle slå seg til ro på Østlandet etter at han og kona hadde solgt huset i Molde, jobben er nemlig på Malta .

Vi stiller oss i rekken av gratulanter som ønsker lykke til i jobben som sportsdirektør for fotballklubben  Birkirkara.

Alle lurer selvsagt hvordan det nå skal gå med Jon Arne Riise sin lovende karriere som langrennsløper? (Kan ikke si jeg noen gang har hørt ski-landslaget reise til Malta på treningsopphold)

Les: Joshua King får to nye lagkamerater fra Liverpool

Oversatt til morsmål: «Ser fram til ny jobb. Lære mye. Bruke erfaringen som spiller. Bygge opp et lag. Lære hvordan en klubb drives. Jobbe i fred og ro mot det store målet, å bli manager»

Les: Barcelona skal svi av 1,5 milliarder kroner i vinter!

Klubben melder også om ansettelsen av Riise i en nyopprettet stilling. Han skal jobbe sammen med teknisk direktør Michael Valenzia og manager Jeffrey Farrugia.

VG spør John Arne Riise sin manager Erland Bakke: Hvorfor Birkirkara? Hvordan gikk det til at denne jobben ble en realitet?

«Dette har vært en prosess som har pågått over noen måneder. John Arne ble kontaktet da de så hans potensiale og ønske om å bli trener. John Arne har satt seg grundig inn i jobben som skal gjøres, klubben og miljø. Dette er første steget for å realisere trenerdrømmen»

Bare timer før sports direktørjobben ble offentlig spøkte John Arne Riise om at Rosenborg bare kunne ansette han som ny hovedtrener, det ville ikke by på noen problemer.

Birkirkara er den største byen på den lille middelhavsøya. Byens lag er blitt seriemester fire ganger, sist i 2013. Sist sesong ble laget nummer fire. Sist sommer spilte laget europaligakvalifisering og ble slått ut av Klaksvik fra Færøyene i innledende runde.

Etter halvspilt serie er laget på 6.-plass på tabellen, sju poeng bak ledende Hibernians. Neste kamp er mot Balzan søndag 13. januar.

Riise spilte 110 landskamper for Norge, flere enn noen annen mannlig spiller. 38-åringen hadde en suksessrik proffkarriere utenlands med spill i tre av de fem store ligaene for Monaco, Liverpool (med seier i Champions League som høydepunkt), Roma og Fulham.

Som flere andre maltesiske toppklubber spiller Birkirkara sine kamper på nasjonalstadion i Ta’Qali. Dit kommer Norges landslag i november for å avslutte EM-kvalifiseringen som starter i mars.