Christian Gytkjær

De to fotballbrødrene Gytkjær fra Roskilde fant begge samme vei inn til Norge gjennom Haugesund. – Storebror Christian Gytkjær gjorde det største inntrykket og ble i 2017 toppscorer i Eliteserien for Rosenborg, som så snudde seg rundt og solgte han for 20 millioner til 2.Budesligaklubben TSV 1860 München. – Den tyske klubben hadde tatt munnen for full og gikk konkurs og dermed gikk ferden ganske raskt videre til Polen.

Som spiller for Lech Poznan har Christiana Gytkjaera (som han heter på polsk) gjort det veldig bra og forlater nå klubben ved slutten av sin kontrakt som toppscorer i den polske serien.

Den danske landslagsspissen kom til Lech Poznan i juni 2017 og har siden spilt 119 kamper og scoret 65 mål, som er flest mål av en utlending noensinne i klubben.

Les: Solbakken har fått flere jobbtilbud

Takk til alle for disse fantastiske tre årene. Det var en spesiell tid for meg, og jeg har ingen angrer. Du vet at det var oppturer og nedturer, men det var definitivt en periode jeg vil huske resten av livet, sier Gytkjær til klubbens hjemmeside.

30 år gamle Christian Gytkjær forlater Lech Poznan som toppscorer i polske Ekstraklasa med 24 mål. – Han vet ikke hvor ferden videre, men drømmer om varmere klima.

Lech Poznan endte på andreplass.