Vet han trenger keepere om ikke altfor lenge.

Chris Wilder har gjort et navn for seg selv denne sesongen som manager for Sheffield United. – Denne sesongen har laget levert langt over evne og æren for det tilskrives den hardt arbeidene manageren.

I går satte Wilder kronen på verket og sørget for nok en sterk seier, denne gangen over Chelsea som tapte tre meget viktige poeng i kampen om Champions League. London-klubben ligger foreløpig på tredjeplass, men kan bli tatt igjen av både Manchester United og Leicester som begge har én kamp mindre spilt.

Les: Har tatt klubben fra League One til toppen av Premier League

Chris Wilder var i sin tid en helt ok høyreback, hvor han snuste på spill på øverste nivå i England, men stort sett oppholdet han seg nede i ligasystemet.

Det er hva som har skjedd etter han la fotballskoene på hylla som imponerer mest. – I 2014 fikk han jobb som manager for Northamton Town, det begynte han for alvor å vise frem sine ferdigheter som leder.

Les: To ganger iskald Ronaldo redder Juventus

15/16: Northampton opprykk til League 2
16/17: Sheffield United opprykk til League 1
17/18: Sheffield United 10.en plass i Championship
18/19: Sheffield United opprykk fra Championship
19/20: Sheffield United 6, plass i Premier League og mulig spill i Europa

Han sier selv at det var den daglige tøffe kampen i lavere divisjoner som formet han som manager og trener. – Hans motto da han overtok Sheffield United var «alle skal bli bedre». Et motto også klubber her hjemme burde adoptere.

Det er bølgende angrepsfotball som ligger som en grunnleggende filosofi for manageren. – Vi kan regne med Sheffield United fremover, med de gode resultatene som klubben har levert i år har den søkkrike Saudi-Arabiske prisen Abdullah bin Musa’ad lovet å åpne pengesekken før neste sesong.

Manager Chris Wilder berømmer laget sitt, men understreker at det ikke er noe fokus for å nå fjerdeplassen i de tre siste kampene i sesongen.

«Vi var gode mot Chelsea. Vi er i en god rytme, og jeg gleder meg veldig til å se mitt lag med spillere fordi de alltid gir alt de har. Som manager kan du ikke be om mer», forteller Wilder til Sky Sports.

«Mantraet mitt er å holde fokus på de neste tre poengene, og hvis du ikke får dem, fokuserer du på de neste tre».

«Vi holder ting så kortsiktige, for så snart du mister fokus, brenner du bamsen. Vi har aldri hatt den holdningen».

«Spillerne mine elsker å spille i Premier League og holdningen deres er en av nøklene, samtidig som har gode spillere».

Sheffield Uniteds tre siste kamper er mot Leicester, Everton og Southampton.

Som en liten kuriositet fikk David McGoldrick sitt første mål i Premier League i juli, det har ikke skjedd før.


Sheffield United – Chelsea 3-0
18′ 1-0 David McGoldrick
33′ 2-0 Oli McBurnie
77′ 3-0 David McGoldrick