Omari Kellyman

Det er fortsatt noen dager igjen før sommervunduet åpner i Premier League. Lørdag annonserte Chelsea signeringen av brasilianske Estêvão Willian fra Palmeiras, 17 åringen kommer til London neste sommer.

Høyrevingen omtales som «beste siden Neymar»

Klubbens sportslige ledelse ser ikke ut til å bremse i det som utvilsomt blir en svært travel sommer. BBC melder i dag at Chelsea er enige med Aston Villa om en overgang for Omari Kellyman.

Les: Etter Manchester Uniteds gigantbud må Barcelona lete andre steder etter Sergio Busquets erstatter

Avtalene er i ferd med å bli sluttført, det gjenstår personlige vilkår og et besøkt til legen.

Det pågår diskusjoner om en fem- eller seksårskontrakt, og 18-åringen forventes å være en del av Enzo Marescas førstelagstropp. Den høyt rangerte unggutten har spilt seks førstelagkamper på Villa Park og han spiller på det engelske U19-landskamp.

Villa har også sagt ja til å kjøpe forsvarsspilleren Ian Maatsen fra Chelsea for 37,5 millioner pund denne uken – ettersom begge klubbene fortsatt er bevisste på Premier Leagues profitt- og bærekraftsbestemmelser før og etter regnskapsfristen 30. juni.

Les på Engelske klubber: Wrexham bekrefter første signering siden de sikret opprykk til League One

Den avtalen er separat fra den som vil se at Maatsen flytter til West Midlands

Kellyman kom til Villa fra Derby County for et rapportert gebyr på 600 000 pund i juli 2022 og signerte sin første profesjonelle kontrakt, ekstern med dem i september 2022.

Les på Engelske klubber: Wrexham bekrefter første signering siden de sikret opprykk til League One

Etter det opplyste er klubbene enige om en prislapp på 19 millioner pund.

Kellyman er født i 2005 og har fått sparsomt spilletid under manager Unai Emery. Blant annet begrenset den offensive midtbanespilleren seg til kun to opptredener i Premier League-sammenheng.