Enzo Maresca får et problem han ikke trengte i første oppkjøring. (foto: Chelsea)

Chelsea har litt av en kabal som skal gå opp denne sommeren. Enzo Maresca skal sette sitt preg på troppen, samtidig som storinvesteringene de siste årene skal foredles eller selges for høyest mulig pris. Samtidig står Premier League klar med å tildele poengstraff hvis Boehly og gjengen ikke klarer å innrette seg etter reglene for sunn økonomisk og bærekraftig klubbdrift. Dette har fått londonklubben til å gå nye veier.

Fra å sikte seg inn mot de mest ettertraktede spillerne på markedet og betale prisen for å vinne signeringskamp over Premier League-rivalene, søkes det mot en uprofilert 20-åring uten førstelagskamper hos La Liga-gigant.

LES: «Verdens dyreste» trygler om å få beholde plassen hos Real Madrid

20-årige Samu Omorodion ble hentet til Atletico Madrid fra Granada i 2023, men var for fersk for å spille seg inn hos Diego Simeone. Spissen på 1,93 m ble sendt på utleie til Alaves, her har den spanske U21-landslagsspilleren fått 35 La Liga-kamper med 9 scoringer.

Dette er spissen Chelsea har blinket seg ut. Ifølge The Athletic og overgangsjournalist Gianluca Di Marzio har Chelsea fyrt av et bud på rundt 40 millioner euro.

Og responsen når Premier Leagues biggest spender tilbyr godt under halvparten av det de betalte for Enzo Fernandez i 2023?

Avslått!

ENGELSKE KLUBBER: Manchester City-stjerne fristes svært av lønn som «verdens best betalte»

Da venter vi spente på responsen til Chelsea-ledelsen. Londonklubben har vært sterkt linket til flere av verdens hotteste spisser, 20-åringen, som ikke har spilt seg inn i troppen til Simeone ennå, står med 36 kamper på øverste nivå og 9 scoringer. Her må det ligge litt et spennende potensiale.