Ian Maatsen

Chelsea antas å ha blitt enige om en avtale med Aston Villa om å selge venstrebacken Ian Maatsen, som spilte i forrige måneds Champions League-finale mens han var på lån hos Borussia Dortmund.

Maatsen flyttet til Tyskland på en kortsiktig avtale i januar og var en sentral del av Dortmund-laget som nådde Wembley, hvor de ble slått av et klinisk Real Madrid.

Les: To seire var nok til å beholde jobben

Men til tross for at han har vist seg på høyeste nivå og Chelsea trenger en pålitelig venstreback, er nederlenderen klar for en permanent overgang til en Premier League-rival. Oppsiden er at Blues vil ta inn en betydelig sum for en spiller som er utviklet av akademiet deres.

Dortmund hadde muligheten til å utløse en frigjøringsklausul på 35 millioner pund i låneavtalen som ble ubrukt. The Athletic har nå rapportert at Aston Villa har gått med på å kjøpe Maatsen for en sum «like over» dette tallet og «jobber med å fullføre» vilkårene for en seksårskontrakt som også er avtalt.

Maatsens Chelsea-kontrakt ble forlenget da han kom til Dortmund på lån og skal utløpe sommeren 2026, noe som betyr at han er i ferd med å gå inn i de siste to årene.

Han hadde spilt 15 kamper for sin moderklubb i første halvdel av kampanjen, men bare én av dem var en Premier League-start og den varte i mindre enn en time. I sterk kontrast gikk han rett inn i Dortmunds startoppstilling i både Bundesliga og Champions League.

Les på Engelske klubber: Sir Jim Ratcliffe kritiserer «urettferdig» avgjørelse om Manchester United Jean-Clair Todibo-deal

Maatsen, som kom til Chelsea i en alder av 16, fylte 22 år i mars og har hatt en voldsom oppgang, til tross for problemene med å etablere seg vest i London. Han tilbrakte 2021/22 og 2022/23 på lån i Championship, og vant divisjonen i sistnevnte sesong med Burnley.

Mange var ikke i stand til å forstå hvorfor han ikke kunne få et ordentlig innblikk i Chelsea, da Marc Cucurella hadde trolldom inn og ut av laget og Ben Chilwell ble satt på sidelinjen i flere måneder på grunn av skade.

Men Maatsen skal nå tilbake til Champions League med et Villa-lag som endte på fjerdeplass i Premier League for å kvalifisere seg til Europas toppkonkurranse for første gang på over 40 år.

Villa forventes å flytte på en av eksisterende venstrebacker Alex Moreno og Lucas Digne.