Champions League er Uniteds siste sjanse

Vanskelig å møte forventningene fra en av Premier Leagues beste keepere. (foto: united, twitter)
Top Article ad

År med underprestering i Premier League og ute i Europa har så langt prellet av på Manchester United. Men mister Solskjær Champions League-spill også neste sesong, kan pila snu.

Selv om klubben genererer en enorm omsetning, spiser lønssbudsjettet, gjeld og overganger det meste. ifølge Goal gir dette et alt annet enn finmasket sikkerhetsnett for de dårlige tidene.

Mislykkes Solskjær i å ta igjen Chelsea på 4. plass (med sitt 6-poengs forsprang), sørger for eksempel en klausul i avtalen med Adidas at rundt 250 millioner kroner holdes igjen av utstyrsleverandøren.

Les: Tidenes minst planlagte United-overgang?

Men kanskje viktigere er de mange sponsorkontraktene i hundre-millioners klassen som skal opp til forhandling de kommende årene. Hvis United fortsatt fomler i god avstand fra toppen, kan disse avtalene gå til de mer fremgangsrike klubbene.

Også Deloitte roper et lite varsko til Ed Woodward og eierne i sin årlige Football Money League. De har regnet seg fremt til at Uniteds omsetning trolig synker med opptil 850 millioner kroner neste år hvis Solskjær ikke har kvalifisert United til Champions League-spill.

Ed Woodward har skapt en økonomisk suksesshistorie de siste årene ved å maksimere Uniteds globale eksponeringen og skaffe ekstremt lukrative sponsoravtaler, men samtidig laget en ukultur som gjør det ekstremt vanskelig å jobbe med.

Følger ikke inntektene fra Champions League-spill og suksess i Premier League, vil United på ett eller annet tidspunkt bli nødt til å redusere lønnsinntektene og overgangsbudsjettet.

Og da…

Null stress Solskjær, hele klubbsystemet trenger bare at du lykkes allerede denne sesongen.

Les: Ubrukelig for Manchester United