Forbundet har mye å passe på i fotballens verden.

Real Madrid presidenten Florentino Perez får ikke mye sympati for hans pådriverrolle i forbindelse med Superligaen. prosjektet er skutt ned av fans og ligger i følge Perez på is i påvente av «bedre tider».

UEFA-president Aleksander Ceferin holder ikke igjen i et intervju med slovenske Pop tv: «Han vil gjerne ha en UEFA-president som adlyder ham, som lytter til ham, som gjør hva han vil,»

Les: Steven Gerrard seiler opp som favoritt

Florentino Perez: ‘President of nothing’

Perez forvekslet tapperhet med hensynsløshet og ambisjon med grådighet

UEFA-president Aleksander Ceferin fortsetter å være kritisk til Real Madrid-president Florentino Perez selv etter prosjektet er lagt i stabilt sideleie.

«Perez er president for en Super League som ikke eksisterte, og for øyeblikket er han president for ingenting,»

«Det har vært klart for meg lenge at han ikke vil ha en UEFA-president som meg. Dette er bare et enda større insentiv for meg å bli.

«Han vil gjerne ha en UEFA-president som adlyder ham, som lytter til ham, som gjør hva han vil,» la Ceferin til.

Ledet av Perez og Juventus-sjef Andreas Agnelli forsøkte 12 store europeiske eliteklubber å lage sin egen Super League, som skulle konkurrere direkte med Champions League.

Les: Zlatan: «The Saga Continues»

Imidlertid, etter massive protester fra regjeringer, tjenestemenn og fans, vendte de seks engelske klubbene, de tre italienske klubbene og Atletico Madrid prosjektet.

«Etter min mening eksisterte Super League aldri. Det var et forsøk på å skape en fantomliga av de rike som ikke ville følge noe system, som ikke ville ta hensyn til pyramidestrukturen i fotball i Europa, dens kultur, tradisjon eller historie, «sa Ceferin.

UEFA-presidenten insisterte på at han tror på fotballens kraft, og sa: «Fotball kan utløse betydelige sosiale bevegelser, og jeg var sikker på at det ville være tilfelle i England.

«Etter reaksjonene fra Boris Johnson, Emmanuel Macron og Viktor Orban, samt EU-kommisjonen, visste jeg at dette ville ende raskt.»