Casper Ruud fortsetter å imponere, dagens seier sikrer topp 100

Casper Ruud

Det er fryktelig trangt på ATP sin topp 100 liste, er du først inne blant de 100 beste i verden blir tennishverdagen totalt annerledes. – Foruten mer penger og invitasjon til store turneringer blir du også seedet og møter lettere motstand i innledende faser.

Førsteseeding hjalp ikke João Sousa i i møtet med Casper Ruud i en ATP turnering i São Paulo. Ruud har tatt kantesteg i det siste og etter en lang juleferie har han begynt å vinne mot presumptivt mye bedre spillere og sanke ATP poeng i raskt tempo.

Les: Casper Ruud klatrer 27 plasser på ATP-rangeringen

Torsdag ble han kvartfinaleklar ved å danke ut João Sousa i São Paulo. – Snarøya-gutten slo portugiseren med settsifrene 6-3, 6-4 i ATP-turneringen. Den sterke seieren vil ta Ruud inn blant de 100 beste på den neste ATP-rankingen, skriver Tennis-Norge.

Les: UEFA har straffen klar for Sergio Ramos.

Det er en milepæl 20-åringen, som aldri har vært inne på topp 100.

Ruud brøt Sousas serve i fjerde game. Han ble selv brutt umiddelbart etterpå, men satte deretter inn nok en breakball. Derfra servet han hjem det første settet.

I annet sett fulgte spillerne hverandre helt til Ruud brøt Sousa og gikk opp i 5-4-ledelse. Han trengte til slutt to matchballer på å avgjøre det hele.

Sousa var førsteseedet i São Paulo-turneringen. Det er annen gang på en uke at Ruud slår ut portugiseren. I Rio de Janeiro vant han etter tre sett. Siden den gang hadde Sousa rykket opp til 38.-plassen på ATP-rankingen, og dermed gjorde Ruud karrierebeste med torsdagens seier.

Les på Popidol: Er dette nye Batman?

Tidligere var David Ferrer den høyest rangerte spilleren nordmannen hadde slått. Den gang var spanjolen nummer 39 i verden.

I kvartfinalen skal Ruud møte Hugo Dellien. Bulgareren ligger på 95.-plass på ATP-rankingen som er omtrent det Casper Ruud vil havne etter dagens bragt.

Forrige artikkelTar opp arven etter sin far
Neste artikkelTilbake i Allsvenskan etter noen måneder i Iran
DEL