Casper Ruud, endelig i slag igjen

(c) Bilde: ATP: Casper Ruud
Top Article ad

Etter en periode hvor noe har vært galt for Casper Ruud hvor han har avlyst turneringer er han definitivt tilbake, nå er han klar for finale iATP Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare.

Han slo franske Antoine Hoang 2-0 i sett i semifinalen.

Casper Ruud (19) er klar for finale etter å ha vunnet 7-5, 6-4 mot Hoang. I finalen møter han italienske Gianluigi Quinzi (22). Sistnevnte slo Tallon Griekspoor fra Nederland 2-0 (6-4, 6-2) i sett i den andre semifinalen tidligere lørdag.

Ruud og Hoang fulgte hverandre tett i første sett. Hoang fikk sjansen til å bryte på 2-2. Det lyktes han ikke med. Ruud gikk fra 15-40 til å snu gamet og gå opp i 3-2. De to fulgte hverandre tett hele settet gjennom, men Ruud tok første sett 7-5. På 6-5 fikk nordmannen endelig brutt sin franske motstander. Ruud knyttet fornøyd neven da settet var sikret.

Hoang kjempet for å komme tilbake i matchen, og franskmannen brøt Ruud på 1-1 i annet sett. Den norske 19-åringen brøt umiddelbart tilbake, men ble igjen brutt i neste game. Da svarte han like godt med å bryte tilbake. Dermed var stillingen 3-3. Ruud gikk opp i 4-3 på egen serve i neste game.

På 5-4 fikk Ruud muligheten til å bryte Hoang, og nordmannen tok vare på matchballen. 6-4 ga 2-0 i sett og dermed finale i turneringen. Ruud jublet stort for seg selv da seieren var i boks på grusen i Italia.

Finalen mot hjemmehåpet Quinzi går søndag.