David Luiz synes drakta lukter godt

Den brasilianske midtstopperen David Luiz hadde et uformelt tilbud fra Real Madrid-manager Carlo Ancelotti før han valgte å returnere til Brasil med Flamengo.

Etter kontrakten med Arsenal gikk ut på dato i sommer var klubber som Benfica og Adana Demirspor (som har hentet tidligere Rosenborg midtbanespiller Jonas Svensson) ute med konkrete tilbud, men til slutt bestemte 34-åringen seg til slutt for å dra tilbake til hjemlandet og slutte seg til Flamengo.

Les: Cristiano Ronaldo nektes å skifte lyspærer

Det virket som et naturlig valg, helt til vi fikk høre om hva som foregikk litt i det skjulte i sommer Globo Esporte melder at den brasilianske forsvareren faktisk snakket med Carlo Ancelotti om en mulig overgang til Real Madrid i stedet.

Da den brasilianske midtstopperen overraskende tok overgangen fra Chelsea til byrival Arsenal i 2019, var det ikke få som stusset. Det viste seg også å være en tabbe. Noen få uker etter overgangen fikk Unai Emery sparken. Da Mikel Arteta kom på plass rett før julaften, ble det forholdsvis raskt klart at David Luiz ikke var det første spanjolen tenkte på da han sto opp om morgenen.

Det var Ancelotti som tok initiativ og startet samtaler med Luiz etter han oppdaget et stort hull i midtforsvaret. De to kjenner hverandre meget godt fra tiden i Chelsea. Kontakten skal ha blitt etablert rett etter det ble klart at både Sergio Ramos og Raphael Varane ville forlate Santiago Bernabéu.

Problemet for Real var imidlertid i tillegg til Luiz sin «høye alder» mangel på plasser utenfor EU i laget. La Liga tillater bare tre spillere fra utenfor EU i troppen, og Real Madrid har allerede Vinicius Junior, Rodrygo Goes og Eder Militao.

Ancelotti visste det og gjorde det klart for Luiz, men sjefen foreslo at et sted kunne ha åpnet seg for ham hvis han var forberedt på å vente og ta risikoen. – Til syvende og sist nektet Luiz å vente på en åpning, selv om han hadde veldig lyst til å spille for sin gamle sjef og satte til slutt penn på papiret når han flyttet til Flamengo, og signerte en 18-måneders kontrakt.

«Jeg hadde noen forskjellige alternativer hvor jeg kunne valgt et roligere liv, mer fredelig, men jeg liker å gjøre det jeg føler i hjertet mitt,» sa Luiz under sin presentasjon på Flamengo. «Jeg kom tilbake til det Gud har gitt en hensikt til i livet mitt og det jeg føler i hjertet mitt.»

Les: Ber verden spise enda mer sjømat

Ved siden av Real og Flamengo hadde Luiz ingen mangel på tilbud. Everton, West Ham, Benfica, Lazio, Marseille, Lille og Al-Rayyan var alle ivrige, men det var tidligere arbeidsgivere Benfica som presset hardest til siste minutt.