Ramsay. (foto: aberdeen, twitter)

Han blir 19 i juli, denne sesongen ble han kåret til Scottish Premierships beste unge spiller. Skottland har en rik tradisjon på å bringe frem forsvarsspillere på øverste nivå i Premier League, Andy Robertsen, Kieran Tierney og Nathan Patterson (fra Rangers til Everton i januar). Calvin Ramsay er nestemann opp.

Speidere fra de større klubbene har valfartet til Aberdeen de siste månedene for å få med seg fenomenet Ramsay. Denne sesongen har det blitt 33 kamper på førstelaget (1 scoring, 9 assists), ifølge Footballtransfers har en haug med Premier League-klubber og utenlandske klubber banket på døra.

LES: Nottingham Forest-helten ønsker ikke å bli med til Premier League

Ramsay er høyrebacken som både fungerer som fullback og wingback, med ei slegge av en høyrefot.

Styrelederen hos Aberdeen setter ord på talentet til 18-åringen.

-Det er ikke mange høyrebacker på hans alder som gjør det han gjør. Se på statistikken… Han er der helt oppe på elitenivå sammenlignet med unge høyrebacker i Europa, sier Dave Cormach ifølge Footbaltransfers.

LES: Burnley skaffer seg manager som takker nei til Bundesliga og Ligue 1

Den unge spilleren stortrives med plass å løpe på, med og uten ball, og har en motor som skaper problemer for de fleste motstanderne.

LES: The Athletic: Kontrakt med Tchouameni er på plass!

Ifølge Daily Record har Manchester United og Liverpool holdt øye med 18-åringen denne sesongen, det samme har Leicester, Leeds, Bologna og Eintracht Frankfurt, Liverpool Echo hevder det er Jürgen Klopp og de røde som nå sikrer seg signaturen til skotten, det samme hevder The Guardian.

Vi gleder oss!