(c) Bilde: Start: Joackim Jørgensen

Overskriften stemmer hvis og bare hvis Kjetil Rekdal klarer å berge Eliteserieplassen til Start. Klokken syv i kveld besøker de Brann i Bergen og vil hvis de vinner klatre fra nest siste plass til tolvteplassen over Bodø/Glimt.

29 år gamle Joackim Jørgensen vil spille ut sesongen for Sarpsborg 08, men vil flytte enda litt lenger sør og bli Start-spiller. Han har signert en treårsavtale fra januar 2019 og ut 2021.

Les: Manchester United mobiliserer for å hente VM-flopp til Old Trafford

Det melder Sørlands-klubben på egne hjemmesider.

«Det er mye spennende på gang i Start, og jeg er veldig interessert i å bli med på den oppturen som jeg er sikker på vil komme. Start er en klubb med ressurser i ryggen som jeg tror vil bli et lag å regne med i årene fremover», sier Jørgensen.

Trener Kjetil Rekdal har, siden han tok over laget i juni, ønsket å hente inn mer rutine.

«Han er en erfaren midtstoppper, som også kan spille midtbane. Han har vært solid i lang tid, og er en ledertype. Han vet hva dette (Eliteserien) handler om», sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, gleder seg også til å få Jørgensen på plass i Start.

– Vi er selvfølgelig svært glade for at Joackim har valgt å spille for oss de neste tre årene. Han vil tilføre rutine, kvalitet, og bli en stabiliserende faktor bakover på banen, sier Karlsen.

Mandag gjester Start bergen og Brann Stadion. Bergenserne kan ta tilbake tabelltoppen fra Rosenborg med seier, men har selv måttet se en av sine viktigste spillere forsvinne ut i sommer.