Urengelske Dyche skal forholde seg til en gjeng amerikanere . (foto: everton)

Burnley, Leeds og Leicester planlegger å saksøke Everton for totalt 300 millioner pund etter at Premier League-klubben ble funnet skyldig i brudd på finansielle fairplay-regler, sier rapporter. – (Nesten fire milliarder med den krona vi har nå)

Tidligere i dag ble det bekreftet at toffees er blitt trukket fra 10 poeng – den største sportslige sanksjonen i Premier Leagues historie – for brudd på de økonomiske fair play reglene.

Les: Everton har fått den strengeste straffen i Premier League noen sinne

Siden nyhetene dukket opp, har det blitt avslørt at Leeds United og Burnley hadde vært i kontakt med Premier League, og bett dem undersøke om Everton brøt utgiftsreglene under pandemien. Et felles brev signert av Leeds-sjef Angus Kinnear og Burnley-formann Alan Pace er det som førte til etterforskningen, ifølge The Athletic.

Og nå antyder en rapport fra Daily Mail at både Leeds og Burnley, samt Leicester City, har til hensikt å saksøke Everton for totalt 300 millioner pund.

Rapporten fortsetter med å hevde at ledere i alle tre klubbene holdt samtaler fredag ettermiddag for å bekrefte planene om å gå til sak etter dommen, som plasserer Everton på nedrykkssonen med fire poeng.

De skal ha blitt enige om å følge opp sine tidligere trusler om å saksøke Everton, som de formulerte i løpet av sommeren etter at Leeds og Leicester rykket ned fra Premier League

Sean Dyches lag unngikk Premier League-nedrykk med bare to poeng

Burnley antas å ha tilbudt sin støtte da de fortsatt er «overbevist» om at Evertons utgifter brøt med økonomiske regler da de rykket ned sesongen før.

Rapporten legger til at alle tre klubbene har «gjentatte ganger uttrykt ulykkelighet» over at Everton-saken ikke ble behandlet forrige sesong, da et trekk i forrige sesong ville ha rykket dem ned.

10-poengsstraffen ble bekreftet av Premier League i en uttalelse fredag.

Det sto: «En uavhengig kommisjon har pålagt Everton FC et øyeblikkelig trekk på 10 poeng for brudd på Premier Leagues lønnsomhet og bærekraftsregler (PSR).

«Premier League sendte ut en klage mot klubben og henviste saken til en uavhengig kommisjon tidligere i år.

«Under saksbehandlingen innrømmet klubben at den var i strid med PSR-ene for perioden som avsluttet sesongen 2021/22, men omfanget av bruddet var fortsatt uenig.

«Etter en femdagers høring i forrige måned, fastslo kommisjonen at Everton FCs PSR-beregning for den relevante perioden resulterte i et tap på 124,5 millioner pund, som hevdet av Premier League, som oversteg terskelen på 105 millioner pund tillatt under PSR-ene .

«Kommisjonen konkluderte med at det bør ilegges en sportslig sanksjon i form av 10-poengsfradrag. Den sanksjonen har umiddelbar virkning.»

Og nå ser det ut til at Championship-laget Southampton også truer med rettslige skritt, ifølge The Guardian.

Southampton rykket ned fra Premier League forrige sesong etter å ha endt på bunnen med seks seire av 38 mulige.

Rapporten hevder også at Leeds, Leicester og Burnley allerede har skrevet til Evertons potensielle nye eiere, 777 Partners, og advart om at de har til hensikt å saksøke om erstatning i tilfelle en skyldig dom.

Som nevnt tidligere, sier Everton at de er «sjokkert og skuffet» over kjennelsen.