Kanskje Ratcliffe burde ha tatt seg en urtete med Ronaldo... (foto: Ratcliffe)

Atten måneder etter at CR7 var tilbake til et spektakulært comeback på Old Trafford, smalt det i et bittert brudd mellom Manchester United og portugiseren. Ten Hag hadde fratatt Ronaldo VIP-kortet, i et oppsiktsvekkende TV-intervju langet Ronaldo ut mot klubben, trenere og manglende profesjonalitet. Når Erik ten Hag nå har overbevist Ratcliffe og gjengen han er det beste trenerkortet å spille på også 2024/25-sesongen, er det en detalj fra Ronaldo-tiden som burde være interessant for Ratcliffe i valg av trener.

Denne sesongen har Manchester United vært historisk dårlig organisert. Vi må flere tiår tilbake for å se et United-lag som tillater like mange skudd mot eget mål, samtidig har angrepsspillet forsiktig sagt vært svært ujevnt i sine leveranser. Cristiano Ronaldo skal ha vært sterkt kritisk til Ten Hag-fotball.

LES: Kasper Schmeichel brukte tre sekunder på å avslå giganttilbud

Ifølge The Athletic kom Ten Hag med krav som ble stilt til ham på trening, som var ment å bli overført til banen. Ten Hag ønsket at CR7 skulle presse fra front med to direkte løp, jage den første forsvarsspilleren og deretter keeperen før han falt tilbake i posisjon. Ronaldo skal ha gjort minimal innsats for å følge disse instruksjonene på treningsfeltet.

Ronaldo sies å ha favorisert sin egen tilnærming, da Ten Hags strategi «ikke var den beste bruken av evnene hans eller måten å vinne kamper på».

Ikke rart det smalt.

Dette var verdensstjerna Ronaldo, men ifølge The Athletic har flere spillere med hele stua full av tittelmedaljer stilt spørsmål til Ten Hags fotball. Raphael Varane og Casemiro skal også ha spurt hvorfor så mye oppmerksomhet ble lagt på posisjoner og ikke bevegelsesfriheten som de hadde hatt så stor suksess med i Real Madrid.

ENGELSKE KLUBBER: Overgangsbudsjettet til Manchester United er alt annet enn puslete

Manchester United har vist med nederlenderen ved roret at de kan vinne enkeltkamper mot de beste, spørsmålet er om maskinfotballen til Ten Hag uten kreativitet blir for forutsigbar til å vinne kamper over en hel sesong.