Gianluigi Buffon

Den legendariske Juventus-keeperen Gianluigi Buffon som nå avslutter sin karriere i den franske storklubben Paris Saint-Germain har en klar favoritt for hvem som bør vinne Ballon d’Or. 

Han er ute og roser til sin unge lagkamerat, som han forutser, bare vil bli bedre og bedre.

Les: Neymar og Paris Saint-Germain presidenten skal være enige om fremtiden

Kylian Mbappe har vært en av de virkelig store fotballopplevelser i det siste året, og hvis det var opp til lagkamerat, Gianluigi Buffon, bør den unge spilleren vil bli tildelt Ballon d’Or trofeet som deles ut i januar.

«Mbappe er et fenomen. Hvis han fortsetter å være best, hvis han opprettholder sin entusiasme og fortsetter å oppføre seg normalt, kan han være den beste i verden og seg der i lang tid», sier Buffon ifølge Football-Italia.com.

«For hans kvaliteter, for det han gjør på banen og hvor viktig han var i VM, fortjener han å vinne Ballon d’Or. Jeg kan ikke si det motsatte».

Buffon forteller også hvordan Paris Saint-Germain stjernen i sitt hjemland sammenlignes med de største italienske angriperne gjennom tidene, målvakten som har stoppet de aller beste mener at Mbappe kan overgå dem alle.

«I Italia sammenligner de ham med Baggio, Totti og Del Piero, men han har et talent og teknisk kvalitet, som jeg sjelden har sett».

19-åringen Mbappe er oppført for 10 mål og 4 assist på syv kamper for Paris Saint-Germain denne sesongen.