Ange Postecoglou lar seg ikke distrahere. (foto: Tottenham)

Da Mauricio Pochettino ledet Tottenham til Champions League-finalen i 2019, var det en historisk begivenhet. Argentineren hadde ledet en ung tropp til den største finalen. Da det endte med tap mot Liverpool, forsvant det historiske aspektet, nå hadde Pochettino tapt Champins League-tittelen. Et halvt år senere ble Spurs-treneren sparket. Etter dette har alt Tottenham foretar seg blitt målt opp mot topp-fire plassering i Premier League og avansement i Champions League. Nå setter Ange Postecoglou en strek over fokuset han mener ødelegger for den langsiktige satsingen.

Jose Mourinho ble målt på Champions League-billett og avansemenet, Antonio Conte det samme. Da de to trenerne ikke fikk overgangsbudsjettene og spillerne de krevde, gikk de to sure. Begge supertrenerne forsvant før det var gått to sesonger. Postecoglou har planer om å lede Spurs i lengre tid og flytter fokuset.

LES: Manchester City har «avbrutt» forhandlinger med Arsenal

-Min rolle i det er ikke å bekymre meg for det økonomiske presset for å komme inn i Champions League. Det er for å skape en tropp som forhåpentligvis kan konkurrere i Champions League og fortsette å forbedre seg i Premier League. Hvor mye penger du tjener er ikke grunnen til at du kommer inn i Champions League, det er hva du gjør med de pengene, begynner Spurs-manageren ifølge Reuters.

– Bygger du på pengene? Bygger du en tropp, eller sier du at vi er gode fordi vi er i Champions League neste år? Jeg har alltid sagt at det ikke bare handler om å ha penger, men også om hvordan man bruker dem, kommer det fra Postecoglou.

ENGELSKE KLUBBER: Liverpool er villig til å sette Premier League rekord for Real Madrid stjerne

Høres ut som en sunn inngang til resten av sesongen, preseason og kommende sesong. Ange Postecoglou er definitivt rett mann til Spurs-jobben.

Alt du trenger å vite: Tottenham – Nottingham Forest