(c) Bilde: NFF: Andrew Findlay og Frode Grodås var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, sier Ståle Solbakken.

Les: Real Madrid er så til de grader tilbake!

I tillegg vil Andrew Findlay gå inn i rollen som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver knyttet A-landslaget. Findlay var Solbakkens analytiker i FC København.

Frode Grodås vil fortsette i A-landslagets trenerteam som assistent og har ansvaret for keeperne.

Han vil ha med seg mange erfarne mennesker fra støtteapparatet som fungerte under Lars Lagerbäck, samt noen – i denne sammenhengen – nye ansikter.

  • Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, forteller Ståle Solbakken.

Kent Bergersen, som har lang erfaring både som spiller og trener, går inn i rollen som assistenttrener. Bergersen kommer nå fra jobb som hovedtrener i Kvik Halden og har tidligere fungert både som hovedtrener og assistenttrener i en rekke norske klubber. Han skal ha et viktig ansvar på treningsfeltet.

Les på F7: Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Brede Hangeland går inn i en nyopprettet rolle som spilleransvarlig (Player Manager). Rollen innebærer et særskilt oppfølgingsansvar for enkeltspillerne på A-landslaget både på og utenfor banen, samt kartlegging og oppfølging av aktuelle landslagsspillere og respektive klubber mellom samlingene.

Hangeland vil dessuten få et ekstra ansvar for rolletrening for forsvarsspillere/forsvarsledd. Han vil også være en verdifull sparringspartner og rådgiver i trenerteamet gitt sin lange erfaring som spiller på høyeste nivå, både på landslaget og i profesjonelle europeiske klubber.

Andrew Findlay går inn som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver knyttet til A-herrer. Han går også inn i eliteavdelingens analyseteam på Ullevaal. Findlay har lang erfaring som analytiker, sist som Ståle Solbakkens analytiker i FCK, og før dette har han fungert som analytiker for blant annet Manchester United og Wolverhampton.

I tillegg vil Frode Grodås fortsatt inngå i A-landslagets trenerteam som assistenttrener.

  • I arbeidet med å sette sammen nytt støtteapparat har Ståle vært opptatt av å videreføre viktig erfaring fra dagens støtteapparat, men samtidig tilføre noe nytt som utfyller Ståle som leder og trener, og som er spisset mot internasjonale referanser. Vi har stor tro på at denne gjengen vil fungere godt sammen i jakten på internasjonal fremgang og kvalifisering til mesterskap, og vi vil gratulerer de tre nye, Kent, Brede og Andrew, med oppdraget, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i NFF.