Sander Svendsen ble endelig Brann spiller Foto: Molde-FK

Brann hadde avtalen på plass med Sander Svendsen, men klubben fikk ikke sendt inn papirene i tide.

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen håpet i det lengste at Sander Svendsen skulle bli Brann-spiller, men måtte legge seg i natt uten gode nyheter. Men etter at alt var klart, fikk ikke klubben sendt inn papirene til Norges fotballforbund.

Men nå er det helomvending i sagaen rundt Sander Svendsen. Nå har NFF bekreftet at en overgang kan bli ett faktum uansett. Sportsjournalist Mads Bøyum i Bergens Tidende meldte at Brann ikke hadde gitt opp Svendsen likevel.

Nå skal det internasjonale fotballforbundet se på saken.

– Status er at overgangen henger i systemet. FIFA skal nå se på saken og vurdere om den godkjennes eller ikke. Dette er detaljer det står på, der det er internasjonale susterm og regelverk, der begge forbund og begge klubber skal laste opp dokumenter.

– FIFA skal vurdere om alt som må være på plass får å få gjennomført en overgang, var det innen fristen. Saken er nå sendt til FIFA og normal saksgang på det er at vi forventer et svar i løpet av dagen eller senest morgendagen, bekrefter Kristian Skjennum, fagansvarlig for overganger i NFF

Om FIFA ser at papirene ble sendt inn i tide, kan overgangen likevel finne sted for vingen. Spilleren kan også bli sluppet som free agent, da har Brann en mulighet om ikke papirene ble sendt inn i tide.

Brann får støtte fra NFF

Den opprinnelige overgangsfristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag. Brann mener altså at både de og Odense leverte inn papirene før midnatt, og at låneavtalen ut sesongen dermed burde gå i orden.

– Vi venter ennå på en avklaring, sier Soltvedt til BA.

Derfor vil han ikke legge overgangssaken helt død ennå. Klubben skal være i dialog med Norges Fotballforbund om saken, som igjen er i dialog med det internasjonale fotballforbundet FIFA. Den blir avklart tirsdag eller onsdag. Det skal ha stått om sekunder – ikke minutter – på fristen til midnatt.