Mjøndalen tar i mot Brann på Consto Arena. Foto: Joakim Johansen / Sporten.com

CONSTO ARENA: (SPORTEN) Det er to lag som begge trenger tre poeng i jakten på et «skikkelig-bust»på årets serie.

Mjøndalen begynner å få kniven på strupen med tanke på nedrykk og kan tangere tidenes tapsrekke med sju tap på rad. Rekorden ble satt tidligere denne sesongen.

Sist Mjøndalen tok poeng, var nettopp mot dagens motstander Brann, da de vant 1-0 i Bergen etter en sen scoring. Om vi skal ta med noe positivt, er det at Mjøndalen, de siste to kampene, har vært fullt på høyde med sine motstandere, men likevel har det endt med to tap.

Brann har ikke vunnet på fem kamper og har på de fem siste kampene bare klart to poeng. Gjestene fra Bergen ligger på en niendeplass, men det er bare ett poeng ned til trettendeplassen og kun fem poeng fra kvalikkplass. Kåre Ingebrigtsen har ikke greid å vende trenden etter at LAN fikk sparken i Bergen, men i likhet med Mjøndalen, har Brann spilt bedre enn hva resultatene tilsier i de siste kampene.


Mjøndalen

Mjøndalen gjør en del endringer på laget, som spilte sist. Ole Amund Sveen er hentet fra Bodø/Glimt og går rett inn på laget. Sveen har nesten ikke spilt fotball for Bodø/Glimt i år, men hadde 10 kamper i fjor. Sveen er offensiv spiller, men litt usikkert hvor plasseringen i Mjøndalen blir. Det avhenger nok litt i om Mjøndalen kommer i 4-3-3 eller i en 4-4-1. Syver Skaar Eriksen får sin debut fra start, som høyre back. Aasmundsen og Olden Larsen har vært sentrale for Mjøndalen så langt i år, men i dag er de på benken.


Brann

Gjestene fra Bergen stiller også med to debutanter i dag. Mathias Rasmussen er hentet fra Danmark og er kantspiller, noe Brann har vært på utkikk etter en god stund. Ole Blomberg får også sin debut fra start for Brann. Brann stiller med fire spillere som i utgangspunktet har back som sin ‘førsteposisjon’, men både Grøgaard og Tveita har spilt høyere i banen tidligere i år. Fredrik Haugen og kaptein Daniel Pedersen er ikke med østover for Brann i dag.

Robert Taylor har spilt fast for Brann i år, men Taylor har spilt landskamper for Finland og starter på benken for Brann. Brann stiller også med Sander Svendsen som ble hentet i siste sekund i overgangsvinduet.

Det nærmer seg avspark og spillerne er i garderoben for en siste pep-talk. Publikum er ankommet stadion og for første gang i år er det 600 tilskuere som er kapasiteten.


Lagoppstillinger:

Mjøndalen IF: Sousha Makani – Vetle Dragsnes, Markus Nakkim, Sondre Johansen, Syver Eriksen – Christian Gauseth, Martin Ovenstad, Isaac Twum, Ole Amund Sveen – Fredrik Brustad, Sondre Liseth.

Brann: Håkon Opdal – Jon Tveita, Ole Martin Kolskogen, Jon Gudni Fjoluaon, Ruben Kristiansen – Thomas Grøgaard, Kristoffer Barmen, Petter Strand – Mathias Rasmussen, Daouda Bamba, Ole Blomberg.