Azar Karadas fikk sitt eget fotballkort i Portsmouth

Azar Karadas sin karriere som spiller går mot slutten, 38 åringen har en imponerende CV som i tillegg til Brann inkluderer Benfica, Portsmouth og Rosenborg. 

Til VG forteller Karadas at han synes trenergjerningen virker spennende og at en med hans erfaring, fra flere ligaer og klubber burde ha noe å bidra med på det feltet.

Til Brann sine sider sier han:  «Jeg har snakket med klubben og fått beskjed om at jeg ikke er med som spiller neste sesong. Det er trist, for jeg hadde veldig lyst til å være med en sesong til, og bruke min spisskompetanse i enkelte kamper og være en del av garderobekulturen. Men slik er fotballen, ting varer ikke evig»

Han har over 250 kamper for Brann gjennom hans tre perioder i klubben.

«Jeg har vært en del av klubben i flere perioder siden 1998. Jeg vil spesielt takke supporterne. Det har vært både oppturer og nedturer, og jeg sitter igjen med vanvittig mange gode minner. Nå vil jeg la dette synke inn og så kommer jeg tilbake med mer på et senere tidspunkt», sier Karadas videre og forteller han har fullt fokus på å hjelpe laget til å fullføre årets sesong på best mulig måte.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, sier det var tungt å gi Karadas beskjeden om at kontrakten ikke blir fornyet. «Det var en helt spesiell beskjed og gi til en helt spesiell spiller. Han har betydd veldig mye for Brann og hele norsk fotball. Han har hatt en enormt viktig rolle i garderoben og vært et stort forbilde for de unge spillerne når det kommer til profesjonalitet og garderobekultur. Typer som han ønsker man å ha med til evig tid, men slik er det ikke i fotballen»