Patrick Day mot Charles Conwell

Patrick Day er i en «ekstremt kritisk tilstand» etter hans nederlag mot Charles Conwell i Chicago. – Den 27 år gamle amerikaneren er i koma med «en traumatisk hjerneskade», melder promotøren.

Day ble brakt til Northwestern Memorial Hospital etter å ha blitt slått ut i den 10. runden av hans «super welterweight bout» som oppvarmingen til kampen Oleksandr Usyk-Chazz Witherspoon i USA.

Les: Petr Cech straffehelt i sin ishockey debut

«Pat gjør ethvert rom han er i til et bedre sted,» sa promotør Lou DiBella.

«Jeg har aldri møtt noen som har møtt Patrick og ikke likt ham. Har aldri hørt ham uttale et ondskapsfullt ord. Har aldri sett ham hilse på noen uten et stort smil. Livet er ikke rettferdig noen ganger».

Les: Nei og nei, Neymar

«Hold Pat i dine bønner, tanker og hjerter.»

Day ble hentet fra ringen på en båre lørdag. Den britiske boksepromotøren Eddie Hearn skrev på sosiale medier: «Dypeste bønner med Patrick akkurat nå.»

Hans selskap, Matchroom Boxing, som arrangerte arrangementet, postet også for å si at Day hadde blitt «ført direkte til sykehus».

I en tale etter kampen sa 21 år gamle amerikanske Conwell til IFL TV: «Jeg gir min velsignelse og bekymringer til ham og teamet hans. Jeg håper han er i orden. Jeg vet at han er en flott person.»