Bojan Zajic ser svakheter hos begge lag. Foto: S/ulf

Bojan Zajic mener det er en 50-50-kamp mellom Norge og Serbia. Den tidligere Vålerenga-profilen peker på det han mener er klare mangler hos de norske forsvaret.

Semifinalen i EM-omspillet er den desidert viktigste fotballkampen for Norge som fotballnasjon. Det er første etappe mot et EM-sluttspill neste sommer, den starter hjemme mot «balkan-boys» (Serbia).

Serbia-oppgjøret skulle egentlig vært spilt i mars. Da stoppet pandemien opp det meste.

– Hadde vi spilt i mars, kan jeg nesten garantere at Serbia ville vunnet. Disse ekstra månedene og virussituasjonen har hjulpet Norge, ikke minst er halvåret en fordel for unge spillere som Haaland, Ødegaard, Hauge og Berge. Jeg holder det som en 50-50-kamp. Serbias mentalitet kan komme fram nå. Mange av spillerne er også vant til slike kamper, men man vet aldri med dette laget. Det kan også tape 0-5, sier Zajic til Aftenbladet.

Fulham-spissen lyser frem

Han ser på Fulhams Aleksandar Mitrovic som den store nøkkelspilleren hos Serbia.

– Dette er en kamp for ham der han kan vise seg fram. Han er en ledertype og kan skape store problemer for Norges forsvar. Jeg ser bare svakheter i det norske forsvaret, sier Zajic.

Han mener også at Østerrike (vant 2-1 i Oslo i september) viste hvordan man kan håndtere Norge.

Begge lag mangler fart

Norges backlinje kommer etter all sannsynlighet til å bestå av Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Kristoffer Ajer og Haitam Aleesami. Slik vi har forstått Lars Lagerbäck på de siste pressekonferansene.

– Det er som med Serbias tropp. Slik jeg ser det mangler de norske midtstopperne fart, og de er sårbare i bakrommet mellom dem selv og keeperen.

Zajic tror Serbia kan velge en 3-5-1-1-formasjon der kantspillerne får en meget viktig oppgave i å stenge rom på flankene.

Hvordan stoppe Haaland? Det er 100.000-kronerspørsmålet i Serbia om dagen.

– Haaland er den store trusselen, og Serbia har ganske trege forsvarsspillere. Forsvaret er i likhet med hos Norge, Serbias store svakhet for tiden, sier Zajic.

Bojan Zajic er kjent for de som følger norsk fotball. Og da spesielt Vålerenga-fansen. Nå er Bojan assistenttrener i Sandnes/ Ulf.