Xavi Hernandez strekker hendene i været etter 3 - 1 seieren over Napoli var et faktum

I januar bestemte Xavi Hernández seg for å forlate managerjobben i Barcelona i sommer. En jobb han omtalte som den verste i verden. – Presset var for stort, økonomien var for dårlig og det hadde konsekvens for hvilke spillere han hadde tilgjengelig.

Vel Barcelona er ingen bakgårdsklubb og betalte ut lønninger på godt over 400 millioner euro sist sesong. Omtrent 4,7 milliarder kroner. For en fotballklubb!!. Norges beste klubb Bodø/Glimt koster 220 milioner kroner i året å drive alt inkludert… noe som er litt over summen som Barcelona manger Xavi Hernandez får i fallskjerm.

Utover våren gikk det bedre for Barcelona og noe av sinnet til Xavi Hernandez var borte. Resten av sjefene i klubben ledet av president Joan Laporta jobbet iherdig med å overtale manageren til å bli og for noen uker siden han han etter og lovet å bli med videre.

Så begynt Xavi å sutre over manglende midler igjen, ikke bare på bakrommet, men i media. – Han mente det var umulig å ta igjen Real Madrid uten bedre økonomi. – Dessuten satte han ned foten for nesten ethvert forsøk på å selge spillere for å øke La Liga sitt lønnstak.

Slik det ble med en manager som setter seg på bakbeina, små eller ingen muligheter til å øke lønnstaket ut over tildelte 200 millioner euro hadde ikke klubben noe valg. Xavi måtte få sparken og en manager som var villig til å selge rund baut måtte på plass. – Den personen er tidligere landslagssjef for Tyskland Hansi Flick, som skapte sinne på Allianz Arena sluttet for å ta jobben for sitt land etter å ha vunnet absolutt alt med Bayern München.

Barcelona som ønsker Xavi Hernandez lykke til videre må nå ifølge lokalavisen La Vanguardia betale ut 15 millioner euro i fallskjerm. – Det for noe som var nesten gratis hvis de ikke hadde overtalt trenerteamet til å bli.

Les: Barcelona bekrefter endelig brudd

Ifølge tyske Sky Sport skal Hansi Flick nå ta over de katalanske gigantene. Partene blir enige om en kontrakt og saken forventes å bli offisiell snart. Relevo opplyser at det er en ettårig avtale med opsjon på ytterligere ett år.

Flick har vært uten klubb siden han måtte forlate jobben som landslagssjef for Tyskland. Han har en fortid som en suksessfull manager for Bayern München mellom 2019-2021.

Les på Radiosporten: Sparker Stefan Pioli til tross for at han har levert Champions League fotball år ut og år inn

Barcelona blir nummer to i La Liga i år, det vet vi før siste serierunde som kommer søndag. Alt du trenger å vite: Sevilla – Barcelona