(c) Bodø/Glint: Kent Even Grundstad Foto

Odd har virket sterke i hele år, vel det var inntil i dag hvor de for å si det på utenlands fikk «serious asswopping» av et Bodø/Glimt som har funnet tilbake til vinnersporet som bragte de opp til Eliteserien for to sesonger siden. – Etter dagens kamp på Aspmyra og 1 – 1 i kampen mellom serieleder Molde på Aker Stadion mot Brann et par timer senere  er det ingen som sanker flere poeng en Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt har så langt 12 kamper i Eliteserien denne sesongen og har fått med seg 26 poeng, det gir et snitt på 2,16. Mens Molde som har to kamper mer spilt og 29 poeng lander på et snitt på 2,07.

Før kampen ble avdøde Arild Berg hyllet av et nesten fullsatt Aspmyra med ett minutts applaus.

«Glimt-familien er liten, det ser man når slike ting skjer. Det er mange som har det tungt, da er det deilig å gi noe slikt tilbake til alle de i hverdagen», sa Ulrik Saltnes til Eurosport.

Les: Kåre Ingebrigtsen har tidligere Brann spiller i kikkerten

Det handlet stort sett om Bodø/Glimt. Amor Layouni herjet på Glimts venstrekant og skapte store problemer for Odd gjennom hele kampen.  – Det var tett mellom sjansene, men vi måtte omtrent halvveis ut i første omgang før Bodø/Glimt fikk betalt. – Layouni jaktet en lang pasning på venstre side. Ballen var på vei ut dødlinja, da han fikk kastet frem foten og lagt ballen inn foran mål. På bakerste ventet Håkon Evjen, som lett satte inn kampens første mål.

Les på Popidol: Dritings Wesley Sneijder festet på biltaket til en gammel dame

Kampen andre mål var et skolebook eksempel på hvordan bygge opp et angrep, hele Bodø/Glimt «satte fart» med mange raske sentringer, Ballen gikk fra Zinckernagel, til Konradsen og videre til Ulrik Saltnes. Alene med keeper var han helt trygg, og trillet ballen enkelt inn til side for keeper.

Og med syv minutter igjen på klokka ble utklassingen komplett. Zinckernagel fikk ballen på 16 meter, danset seg forbi et par Odd-spillere, og klinket ballen i lengste hjørne bak en utspilt Sondre Rossbach.

Jeg trodde målet var offside, men det var det ikke. Det var utrolig deilig å senke skuldrene litt. 1-0 er ubehagelig og 2-0 er litt mer behagelig, så det var forløsende, fortalte Ulrik Saltnes etter kampen til egen web.

Les på F7: Stadig flere hetebølger i Norge

Mens Bodø/Glimt ser ut som seriemestre og har statistikken med seg er Molde langt slappere.

• Molde: 14 kamper 29.poeng
  • Bodø/Glimt: 12 kamper 26 poeng
  • Odd: 12 kamper 25 poeng
  • Brann: 14 kamper 22 poeng