Salget av Marius Lode var en forutsetning for at Bodø/Glimt ville gjennomføre kjøp av 19 år gamle Villads Nielsen fra FC Nordsjælland.

«Det føles veldig rart»

BK Häcken har vært på jakt etter en midtstopper, og melder nå at den norske midtstopperen Marius Lode (31) kommer til fra Bodø/Glimt. – Allsvenskan mestrene fra 2022 sesongen skal ha kommet med et første bud på 6 millioner kroner pluss bonuser, det var ikke tilstrekkelig, så tidligere i dag skal et nytt og bedre bud kommet og akseptert.

Les: Vil Ruud van Nistelrooy skal fylle skoene til Ronny Deila

Det føles veldig rart å forlate Bodø/Glimt, for det er en klubb og en by jeg har blitt veldig glad i. Ting har kanskje ikke blitt helt som jeg så for meg da jeg kom tilbake fra Tyskland, men totalt sett ser jeg tilbake på ei fantastisk tid i Bodø, sier Marius Lode til Bodø/Glimt sine sider.

Lode er glad for overgangen, og flyttingen til Sverige.

– Det føles veldig bra, jeg har hørt veldig gode ting om Häcken fra Amor (Layouni), Gunnvor (Halmöy) og fra Axel (Lindahl) som var Bodø/Glimt før. Jeg fulgte litt med da Per-Mathias var i klubben og nå er jeg glad for å komme til BK Häcken. Jeg håper at jeg kan bidra med en vinnerkultur og være en kulturbærer som kan forvalte kulturen Häcken har hatt de siste årene, sier han i en pressemelding.

Häckens sportsdirektør Martin Ericsson:

– Marius er en dynamisk og spillbar midtstopper som vi har fulgt i flere år, og gjennom nesten hele overgangsvinduet har vi jobbet med å få gjennomført en overgang. I Marius henter vi inn en spiller som vi tror vil ha en kort akklimatisering med tanke på at han i dag spiller på et lag med lignende spillestil og at han er tiltenkt en rolle som ligner på den han har i dag.

Häcken-stjernen Amor Layouni spilte sammen med Lode i Bodø/Glimt i 2018 og 2019. Han hever lovord om nyervervelsen.

– Det er en klassespiller. Da jeg var der (i Bodø) var han lett den beste midtstopperen i serien. Han sto for mye av spillet vårt, sier Layouni i Fotbollkanalens deadline day-sending.

Les på Engelske klubber: Nottingham Forest får sin andre straff på få uker

Hvordan vil du beskrive ham som spiller?
– Jeg tror han er den beste spilleren jeg har sett når det kommer til å håndtere press, dytte forbi motstandere med ballen. Veldig fort også. Nesten raskere enn meg, haha.

Har Martin (Ericsson) spurt noe om ham?

  • Nei. Ingenting, faktisk.

Lode kom til Glimt fra Schalke 04 i 2022, og gjorde 193 kamper for den norske klubben, samt seks opptredener for Schalke.