Liverpools Schmeichel. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool er to seire unna en historisk Premier League-suksess. Historisk fordi det er så himla lenge siden noen på Anfield kunne kysse trofeet og for måten det blir gjort på. Men mens «hele verden» prater om hvordan Virgil van Dijk har vært Liverpools missing piece, er Gary Neville mer opptatt av ham med hanskene.

United-legenden og hyperaktiv fotballkommentator forklarer hvorfor Alisson er Klopps viktigste brikke.

-Jeg mener Alisson har fått Liverpool til å vinne Premier League. Når folk snakker om at Van Dijk er the missing piece, mener jeg det er noe rett i det, men når vi går to, tre år tilbake i tid var jeg veldig kritisk til keeperne til Liverpool, doserer Neville ifølge Goal.

Les: The Sun: Sancho hvisker om Manchester City

Da fikk han en skikkelig skyllebøtte av Jürgen Klopp.

-Jeg sa Liverpool aldri kom til å vinne ligaen med de eksisterende keeperne. Jürgen Klopp kom etter meg. Jeg vet ikke om han var sinna på meg, men he certainly had a go at me in the media, minnes Neville.

Som nå hevder han fikk rett.

-Da jeg så Alisson komme – jeg så det hos United med Schmeichel og så det i neste runde med Van der Sar når vi hadde storhet. Når keeperen din er rolig, autoritær og redder de fleste skudden på mål, gir dette en tillit hos resten av laget hvor påvirkningen er absolutt utrolig, avslutter Neville.

Alisson kom inn da Liverpools keepere vaklet og har denne sesongen sluppet inn 21 stusslige mål på 29-ligakamper. Nå venter Premier League-trofeet etter 30 pinefulle år.

Les på Popidol: Røper 13 år gammel hemmelighet og dato for Sopranos filmen

Vi tror jommen at Neville hadde rett (og at Jürgen Klopp ble så sinna fordi han innså at United-legenden hadde rett).

Dette er nå historie. På søndag fortsetter Liverpool å skrive historie – med Alisson som garantist.

Les: Arturo Vidal truer med exit