(c) Foto: Aafk: Bjørn Helge Riise

Det begynner å bli lenge siden Bjørn Helge Riise spilte i Eliteserien, han var en del av Aalesund sesongen de rykket ned til OBOS-Ligaen. -Lillebror Riise ble en stadig mindre del av laget og til i fjor sommer meldte han overgang til Sogndal, det gikk heller ikke så bra så etter at Juleribba var spist opp kom beskjeden om at han la opp som fotballspiller. 

Men ikke helt tydeligvis, Bjørn Helge Riise har holdt formen vedlike ved å spille for Stabæk 2 og han hjelper til på akademi nivå i klubben.

Les: Noen vil endelig betale ukelønna til Gareth Bale – går mot utleie

Våren til Stabæk har vært en katastrofe med bare 7 poeng på 8 kamper, bare Tromsø som de tar imot i morgen gjør det dårligere, de har samme poengsum på 10 kamper.  – Nå spekulerer Eurosport i om han kan bidra for førstelaget til Stabæk når de skal forsøke å berge plassen i Eliteserien.

Les: Bayern München selger Mats Hummels

Trenger erfaring i kampen mot nedrykk

«Det er jo interne krefter som har meldt seg på – i Bjørn Helge Riise som har vært på banen for andrelaget. Han sa jo, et par dager før Henning Berg takket for seg, at «Berg, du kan ringe meg! Jeg melder meg til match hvis du trenger meg». Det kan jo være en interessant joker å ha i bakhånd», sier Petter Bø Tosterud i podcasten «Indre bane».

«Ja, kanskje er han ute på Nadderud-matta i løpet av sommeren», sier programleder Gunnhild Toldnes.

Stabæk sin nye trener Jan Jönsson er av et helt annet kaliber enn Henning Berg og han har allerede kun med sin tilstedeværelse skapt optimisme. – At det blir endringer og at han kommer til å benytte alle de resurser som skal til er klart.

Petter Bø Tosterud er relativt positiv til et mulig Riise-comeback, men var ikke mektig imponert da han så han spille i tredjedivisjon for et par uker siden.

«Han så ikke ut som noen Premier League-spiller da jeg så han mot Lørgenskog 2, men jeg tror han er ganske lett-trent og har sikkert holdt seg i grei form. Så han kan jo være en slags innpisker på midtbanen der, spesielt nå som de mangler to i midtbaneleddet (Tobias Børkeeiet og Hugo Vetlesen ute med kyssesyken jou.anm). Jeg ser på det det som et ganske spennende «case».»