Jude Bellingham

Birmingham City midtbanespiller Jude Bellingham kan være på vei til Bundesliga rapporter i Tyskland som sier at tenåringen vil gjøre en 35 millioner euro sommerovergang til Borussia Dortmund.

16-åringen ble en del av Birmingham laget i begynnelsen av sesongen, og debuterte i en Carabao Cup-kamp mot Portsmouth. Han har fortsatt med å spille 31 kamper i Championship så langt.

Les: Tuttosport: Zlatan stikker fra Milan

Han har imponert nok til vekke interessen fra Europas største klubber, og Manchester United gjorde angivelig et forsøk på å hente han i januar.

Bild skriver han vil gå til Dortmund og sette klubbrekord til sommeren.


Bellinghams kontrakt løper til 2021, men med så mye oppmerksomhet på ham allerede er det lite sannsynlig at han vil holde seg lenger enn sin nåværende kontrakt, og det betyr Birmingham må cashe inn i sommer. – De har i praksis ikke noe valg.

Les: Goal: Mourinho kan miste sin største stjerne

Hvis han flytter til Tyskland, ville det være et stort slag for United, så vel som andre Premier League lag som Chelsea og Liverpool som også var knyttet til ham.

Dortmunds nåværende rekord for en signering er € 30,5 millioner de betalte for å signere Mats Hummels tilbake fra Bayern München i begynnelsen av sesongen.

Å bryte den rekorden for en så ung spiller uten erfaring med å spille på toppnivå kan kanskje sees på som en risiko for noen, men det er absolutt en taktikk som har fungert for tyskerne tidligere.

Mens summen for signering av Jadon Sancho bare var 10 millioner pund, hadde ikke engelskmannen spilt noen seniorfotball den gangen, og nå er han en av de hotteste og kan selges for 100 millioner pund til sommeren.


Lucian Favres lag signerte med-tenåringen Erling Haaland i overgangsvinduet i januar for bare 20 millioner pund. – 19-åringen har scoret ni mål i syv Bundesliga-opptredener så langt og scoret også to ganger i sin første Champions League kamp for laget, i en 2-1-seier over PSG.

Hvis Bellingham flytter til Dortmund, vil han helt sikkert gå en sti som er tråkket opp for unge spillere, og det fungerer som regel bra for dem.