Joshua Kimmich ble matchvinner for Bayern München i bortekampen mot Lokomotiv Moskva i Champions League. Foto: Gerry Thomas/Twitter.com

Både Bayern München og det tyske fotballlandslaget må klare seg uten Joshua Kimmich til januar. Han ble søndag operert for kneskaden han pådro seg da han taklet Erling Braut Haaland.

Joshua Kimmich fikk gult kort for situasjonen i første omgang av lørdagens storkamp mot Borussia Dortmund, men skaden han pådro seg svir mye mer. Likevel trekker man i München et lettelsens sukk over at det ikke var korsbåndet som røk, slik det først ble fryktet.

LES: Storspill igjennom sesongen førte til landslagsplass

Midtbanespilleren forlot banen gråtende, men nå er det klart at det bare var menisken som ble skadd, og han er tilbake på banen igjen om ikke lenge. I alt kan klubben måtte klare seg uten han i opp mot tre måneder.

– Vi er glade for at Joshua trolig vil være tilgjengelig igjen om ikke så mange uker. Vi vil gi ham all mulig støtte i rehabiliteringsprosessen, sa sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

LES: David Beckham klarte det

Både Bayern og Tysklands landslag må greie seg uten Kimmich resten av 2020. Som er et kraftigslag for begge, men det gir også rom for å prøve nye spillere i hans posisjon.