Lewis Hamilton er koblet til Ferrari når hans milliardærkontrakt går ut med Mercedes. Nå advares tidenes mester om å bytte lag av den 89 år gamle F1-pampen og nybakte pappa Bernie Ecclestone. (Hans eldste datter Deborah er 65 år gammel)

«De vil begrave ham», sier Ecclestone ifølge RaceFans.

Les: Løslatt fra fengsel eller 32 dager

Lewis Hamilton har vært tro mot Mercedes siden han meldte overgang fra McLaren i 2012. 35-åringen har tatt seks verdensmesterskapstitler og jager nå Michael Schumachers rekord for syv verdensmestertitler.

Hamiltons kontrakt med Mercedes går ut etter sesongen, og rival Ferrari, som på 1990-tallet nettopp hadde Schumacher som sin store stjerne, jobber med et bud for å tiltrekke Hamilton. I fjor vinter bekreftet Ferraris administrerende direktør Louis Camilleri at han hadde kontaktet Hamilton om en mulig overgang.

«Det har blitt offentlig at Lewis har hatt en dialog med styrelederen vår. Vi er selvfølgelig veldig smigret over at spesielt Lewis, men også andre sjåfører ønsker å komme til stallen vår». Hver sjåfør i F1 ønsker å kjøre en Ferrari, sa Camilleri, ifølge Guardian.

Les: Inter Milan fikk spørsmålet om Mauro Icardi

Valgt som Vettels erstatter
Ferrari har for tiden en langsiktig kontrakt med stjernespissen Charles Leclerc og en avtale med Sebastian Vettel som går ut etter 2020. Det har blitt spekulert i at Vettel planlegger å avslutte karrièren etter sesongen, noe som vil åpne opp Hamilton.

Bernie Ecclestone, som har vært manager og eier – nå pensjonert i tre år – advarer nå Hamilton om en overgang til Ferrari.

«Alle disse sjåførene er ikke bedre enn støtten de får (fra stallen). Lewis har maksimal støtte nå. Det mangler ikke noe på hvordan de jobber med ham», sier han ifølge RaceFans.net.

Risikerer å bli nummer to i laget
89-åringen tror Hamilton ville risikere å være «nr2» bak stjernen Charles Leclerc.

«Han er vant til mer eller mindre å bestemme alt. Jeg tror at hvis han dro til Ferrari og deres «andre», som de nesten ser på som den deres nå, fortsetter å utføre, ville han ikke overleve der», sier Ecclestone og fortsetter:

Hvis Ferrari blir forelsket i Leclerc, er det akkurat det som vil skje. Og så vil de begrave ham (Hamilton)», sier Ecclestone.

Lewis Hamilton tjener nå 480 millioner dollar i året. Ifølge britiske data forbereder Mercedes en ny avtale over tre år som vil gi ham drøyt 732 millioner kroner per år.