Bensinpriser fortsetter å utsette fotballkamper

Refleksvest og skjerf, men ikke lue.
Top Article ad

Det som startet som en demonstrasjon mot høye bensinpriser i Frankrike har utviklet seg til rene gateslagsmål som ikke ser ut til å stanse med det første. I tillegg til de som er imot høye bensinpriser har folk som bare liker å sloss meldt seg på. Det har sett ut som borgerkrig og franske myndigheter har vurdert å innføre unntakstilstand. – Dagens nyhet er imidlertid at de ønsker å deskalere konflikten. 

Paris Saint-Germains hjemmemøte med Montpellier i Ligue 1 på lørdag er utsatt. Kampen var planlagt å spilles klokken 16 på Parc des Princes i den franske hovedstaden.

Les: Manchester City kan kastes ut av ligaen!

Det er den andre kampen i Ligue 1 som er blitt utsatt. Myndighetene i Toulouse har også bedt om at kampen mot Lyon lørdag utsettes.

I Frankrike kan de ikke bare ha opptøyer, de trenger å lage et fashion statement også, demonstrantene har fått navnet «de gule vestene». De som er opptatt av reflex vil glede seg over at demonstrantene er godt synlige med sine refleksvester i vintermørket.

Forrige lørdag ble 412 personer arrestert etter voldsomme sammenstøt med politiet. Den franske regjeringen, med statsminister Édouard Philippe i spissen, opplyste tirsdag at planene om å øke bensinavgiftene er utsatt i et halvt års tid. – Vi får se om det roer gemyttene slik at man kan begynne å spille fotball igjen.