Kane sikkert spent på hvem som skal lede ham til titler. (foto: Bayern München)

I januar kom sjokkmeldingen fra Liverpool om at Jürgen Klopp gir seg etter sesongen, dagen etter var det Xavi som fortalte han gir seg som Barcelona-trener i sommer. En av Premier Leagues og La Ligas største klubber jakter samtidig på ny suksesstrener. På onsdag ble det bekreftet at også Bundesligas desidert største klubb gjør det samme.

I dag ble det bekreftet det som har vært en dårlig skjult hemmelighet siden tapet mot Bundesliga-leder Bayer Leverkusen: Thomas Tuchel er ferdig. Den tidligere Borussia Dortmund-treneren som gjorde alt for å stanse erkerival Bayern München mellom 2015 og 2017, har – litt fleipete sagt – gjort en bedre jobb med å stanse Bayern som trener for bundesligagiganten.

LES: Ikke god nok for Bundesliga, men god nok for giganten Barcelona

Julian Nagelsmann ble veid for lett mars 2023 av Bayern-ledelsen (som selv fikk sparken ved sesongslutt), inn kom Thomas Tuchel for å rydde opp etter «unggutten».

Bayern München er nå i dypere krise. Ute av cupen etter tap mot FC Saarbrücken, i ligaen nå åtte poeng bak Xabi Alonso og Bayer Leverkusen på topp, forrige uke gikk storklubben også på juling mot Lazio i første 8.-delskamp i Champions League.

-Vi har blitt enige om at vi avslutter samarbeidet etter denne sesongen. Inntil da vil jeg og trenerteamet mitt selvfølgelig fortsette å gjøre alt vi kan for å sikre maksimal suksess, sier Tuchel.

Bayern-sjef Jan-Christian Dreesen: «I en åpen, god samtale kom vi frem til beslutningen om gjensidig å avslutte samarbeidet i løpet av sommeren. Vårt mål er å gjennomføre et sportslig skifte med ny trener for sesongen 2024/25. Inntil da blir hver enkelt i klubben eksplisitt oppfordret til å oppnå maksimalt i Champions League og i Bundesliga. Jeg holder også eksplisitt teamet ansvarlig. Spesielt i Champions League er vi overbevist om at vi – etter 0-1-tapet i den første kampen mot Lazio i Roma – går videre til kvartfinalen basert på den andre kampen i en fullsatt Allianz Arena med våre fans bak oss»

F7: Real Madrid-treneren kan få seg en stor negativ overraskelse ved neste supersignering

I tillegg til de tunge resultatene, rapporteres Tuchel også å være i strid med flere spillere i troppen, inkludert Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Müller, Matthijs de Ligt, Mathys Tel og Serge Gnabry. Samtidig skal han fortsatt ha støtte fra blant andre Manuel Neuer, Raphaël Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane og Eric Dier.

Bayern München – RB Leipzig