Bekreftet: Hoeness gir seg i Bayern – fortsetter som trener for Bundesligaklubb

216
Sebastian Hoeness forlater Bayern München ll og fortsetter trenerkarrieren i TSG Hoffenheim. Foto: Bayern München

38 år gammel Sebastian Hoeness er ansatt som ny hovedtrener i TSG Hoffenheim. Og forlater Bayern ll to år før kontrakten går ut

Han kommer fra jobben som trener for Bayern München ll, nå overtar han trener ansvaret for Håvard Nordtveits Hoffenheim, hvor han erstatter Alfred Schreuder, som fikk sparken etter sesongen ble avsluttet. Det opplyser TSG Hoffenheim på sine nettsteder. Mannen som førte Bayern ll til seriegull i den tyske «3-liga», sesongen 2019/20 har nå skrevet under på en treårskontrakt med TSG Hoffenheim. Hvor han får treneransvaret for nordmannen Håvard Nordtveit som er i klubben.

Les: Leeds har lagt inn bud på toppscorer

Klubben godtar at han forlater

Sebastian Hoeness er sønn av den tidligere landslagsspilleren Dieter Hoeness og nevø av den mangeårige Bayern München-presidenten Uli Hoeness. Det er høyst usikkert hvem som overtar treneransvaret for Bayern München ll. Klubben skulle helst beholdt hans tjenester innad i klubben, men har altså gitt grønt lys til at han kunne forlate.

Les: Glimt kniuste Molde i toppkampen – en maktdemonstrasjon

Hoeneß hadde i utgangspunktet en kontrakt med Bayern München ll frem til 30. juni 2022. Nå får han en unik mulighet til å ledet Hoffenheim inn i mot Europa League, en gullrot som er vanskelig å takke nei til.