Med 33-åringen i hus kan Xavi puste lettet ut. (foto: barcelona, twitter)

Da Xavi ble hentet hjem fra ørkenen i Qatar for å redde den sportslige æren til Barcelona, kretset de største rivalene rundt klubben og ventet på muligheter til å nappe til seg de beste og mest misfornøyde Barca-spillerne. Noen måneder senere har Xavi gitt Barca-spillerne nok av grunner for å signere forlengelse.

Real Madrid er trolig for tøft å nå igjen i La Liga, men der Barcelona var på god vei å ende utenfor de fire Champions League-kvalikplassene, er den katalanske klubben nå i førersetet for å kapre andreplassen i ligaen. Når Real Madrid i tillegg ble latterliggjort i El Clasico med 0-4 tap, da er det ikke bare håpet som råder på Camp Nou. Dette skjer!

Les: Frank Lampard er ferdig hos Everton – hvis han gjør jobben

Xavi har jobbet hardt for å beholde Dembélé som har tviholdt på å holde mulighetene åpne for å spasere ut som free agent i sommer, Gavi og Ronald Araujo er to andre nøkkelspillere Barca-manageren har beskrevet som must have.

Spesielt forhandlingene med den urugayanske landslagsspiller Araujo har vært krevende. Liverpool, Chelsea og et kobbel av de største Premier League-klubbene er linket til midtstopperen, ifølge El Nacional har Manchester United sendt signaler om at de er villig til å gjøre det som skal til for å hente Araujo, for Barcelona ville det bety rundt 40 millioner euro i klubbkassa. Hvis de mislyktes i å overtale 23-åringen.

Les på Tysk fotball: Klopp fnyser av Haaland-opplegget

Nå slipper Xavi å trygle Araujo om å bli.

-Ronald Araujo er glad i Barcelona og har besluttet å bli i klubben. Det er den riktige beslutningen, begynner Xavi ifølge Sport.

(foto: barcelona, twitter)

-Han gir oss mye, og det er en garanti for oss. Klubben har sikret seg en midtstopper for lang tid. Det er få som er på hans nivå, sier en svært fornøyd og lettet Xavi.

Det har fortsatt ikke kommet en offisiell bekreftelse på forlengelsen, nå handler det meste om å vinne kamper.

Les: Bayern München enig med Ajax-talent Erik ten Hag «har lovet» Manchester United

Manchester United og Chelsea får søke løsning på utfordringene i midtforsvaret et annet sted. Barcelona er tilbake i førersetet.